• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ktory telefon?

No kurcze, ale oni są prawie identyczni ten sam układ oczu, ust, kształt twarzy... Test nie fair
Test nie fair ? To powiedz to Azjatom gdzie co druga osoba jest prawie taka sama :D
Było jakiś czas temu kilka przypadków odblokowania FaceID przez kobiety o prawie takich samych rysach twarzy oczywiście w krajach ludzi o skośnych oczach 😁

Ostatnia edycja:
Jak na zabezpieczenie, do do d... ten algorytm. Ale wcale mnie nie dziwi że sie myli, ten chłopak jest naprawdę podobny do matki. Zmienić fryzurę i nie poznasz.

To powiedz to Azjatom gdzie co druga osoba jest prawie taka sama
dla nas to sie tak wydaje. po jakims czasie w azji zaczniesz dostrzegac wyrazne roznice ;)

w chinach dzialaja bardzo sprawnie zadowe systemy rozpoznawania twarzy. np na ulicy wykrywaja ciebie kiedy przechodzisz na czerwonym swietle... jakby byli tacy sami to by to nie dzialalo :p
ale skoro dziala na nich, to dla europejczykow bedzie nie do zlamania! :D

Dzięki wszystkim! Młody zadowolony z nowego redmi 7, niezłą baterie ma muszę przyznać na całodzienne katowanie :)

Wszystko działa szybko i dobrze lecz zauważyłem że ściąganie ze sklepu jakoś za długo trwa i gry trochę mulą zanim się odpalą.
Może to kwestia aktualizacji bo już jedna wisi w systemie.

Ostatnia edycja:
W xiaomi to chyba normalne że długo się czeka na pobranie aplikacji. Samo pobieranie idzie sprawnie, ale długo wyświetla się czekam na pobieranie czy jakoś tak. W czystym androidzie to od razu się pobiera. Też to zauważyłem po przesiadce z xiaomi na zte i teraz po przesiadce z zte na nokię ten stan rzeczy się utrzymał więc to chyba kwestia softu. Kup od razu jakieś etui i szkło bo przy takiej wielkości ekranu to jeden upadek z małej wysokości i po ekranie :flapper: .

Ostatnia edycja:
Apllikacje systemowe faktycznie jakoś wolno idą, ale aktualizacje całego systemu albo apek ze sklepu już normalnie.

Noo nie jest źle, teraz zasuwa. Ponoć szybciej od mojego Mate 10L :)

Pany są jeszcze prepajdy jak kiedyś że można było ładować raz na 3 miechy za jakieś 5 dych? Niezły był Play z Redbullem z internetem po aktywacji gratis ale teraz nie widzę nawet na All.

Moja żona ostatecznie wybrała to co zwykle, czyli samsunga :D. Model A40 .

W sumie się jej nie dziwie bo ten telefon i mi się podobał, jest relatywnie mały, zgrabny i dość poręczny. Na tle xaomi note 5 czy 7 to się wydaje wręcz malutki ;-). Ma już dobry ekran (nie to co A20) i ogólnie wystarczająco mocną specyfikację. Zobaczymy jak wyjdzie w użytkowaniu ale myślę, że będzie ok. IMO warto było dołożyć te ok 100zł .

A40 ma podobną wydajność jak moja nokia więc na pewno chodzi to bardzo fajnie i nie zamula :)
Mnie gdy wybierałem pomiędzy xiaomi a samsungami/nokia też odstraszyły bardzo dużo wymiary xiaomi. Dla mnie był to jeden z głównych minusów. Dokładając do tego Miui już wiedziałem że jakoś mnie do xiaomi nie ciągnie specjalnie ;) .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kiedyś xiaomi nie miało żadnej konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj już reszta nadgonila a xiaomi podwyższyło ceny (przynajmniej tak mi się wydaje) i jakoś już tak do xiaomi wielu ludzi nie ciągnie jak kiedyś :) . Przynajmniej w segmencie budżetowym bo mi9 kosztuje o wiele mniej niż reszta flagowcow a im dorównuje więc xiaomi chyba zaczyna bardziej obchodzić rynek flagowcow bo dzisiaj tylko z tego jest jakiś sensowny zysk.

Ostatnia edycja:
Kiedyś xiaomi nie miało żadnej konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj już reszta nadgonila a xiaomi podwyższyło ceny (przynajmniej tak mi się wydaje)
jezeli chca sprzedawac oficjalnie w danym kraju to czyms musza zachecic posrednikow
kolegi z pracy znajomy pracuje w xiaomi polska - 30% ceny to marża dla posrednikow

Ja porównuję ceny od chińczyka bezpośrednie. Tu nic się nie zmieniło, więc jednak Ci się wydawało.

Większość moich znajomych/rodziny nie lubi przepłacać i sprowadza lub ja im to ogarniam, jeśli chodzi o xiaomi.
Nie można generalizować.
A co do tego, że nie z Ali to masz rację.

Ostatnia edycja:
Z dwa lata temu dało się kupić redmi 4 który jest odpowiednikiem dzisiejszego redmi 7 za ~600zl i on nie miał wtedy praktycznie konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj może i redmi 7 kosztuje podobnie jak wtedy 4'ka ale różnicą jest konkurencja na rynku. Xiaomi już nie jest bezkonkurencyjne. Kiedyś wszelkie ZTE, Lenovo itd to była egzotyka o której mało kto słyszał dzisiaj to się zmienia i z tym też wreszcie ceny w miarę porządnych budżetowcow i średniaków idą w dół. Kiedyś była ogromna różnica pomiędzy telefonem z wyższej półki a takimi ze sredniej/niższej. Dzisiaj to się zaciera.

To gdzie najlepiej kupować? Ali,.ebay, gearbest, coś innego? Sam sie zastanawiam nad czyms co ma skaner w ekranie, wiec albo lenovo albo xiaomi czy jakieś inne.

Ostatnia edycja:
Nie kupuj niczego co ma skaner w ekranie. To jeszcze nie działa tak dobrze (moim zdaniem) żeby się tego dobrze używało.

Nie kupuj niczego co ma skaner w ekranie. To jeszcze nie działa tak dobrze (moim zdaniem) żeby się tego dobrze używało.

Mam Huawei P30 kupionego w przedsprzedaży i na początku było słabo, ale dziś, po aktualizacjach działa naprawdę spoko. Nie tak dobrze jak oddzielny czytnik, ale da się tego używać na codzień i być zadowolonym. Ja sobie chwalę, nie trzeba palca od tyłu przytykać.

Powrót