Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nowy temat w niczym nie pomoże.Bo założyłem osobny temat ktory został zamknięty, a ten nie rozwija się w pożądanym przeze mnie kierunku.
Panowie Ja tu jestem.
zarejestrowałem się na forum za namową kilku jego czytelników ( nie moderatorów ). Moje intencje to jedynie chęć pomocy nic więcej.
Ale jak widać nie jestem tu mile widziany więc chyba przestanę się udzielać - kilku osobom wyraźnie działam na nerwy a szkoda.
w obronie własnej napiszę tylko raz:
działam na rynku ładnych parę lat ( 10 ? ). Dzięki temu że działałem na allegro pod wszystkim znanym loginem mogłem nauczyć się Bardzo dużo i skutecznie rozwijać moją Pasje - własnie dzięki kolejnym zleceniom. Myśle ze wszystkie komentarze na starym koncie są jeszcze do wygrzebania i każdy może poczytać jakie G robiłem.
Następnie przyszedł czas na działalność gospodarczą ponad 5 lat. za zarobione pieniądze własnie dzięki zleceniom coraz to nowych klientów mogłem zainwestować. Zaprojektować , zbudować komorę i wyposażyć pracownie i przenieść się z darmowych amatorskich rozwiązań na Komercyjne. Każdego roku mogę powiedzieć że rok temu byłem "głupi". Człowiek uczy się całe życie i nigdy nie będzie doskonały.
Na produkty ( zwrotnice ) naszej marki zawsze była gwarancja zadowolenia i możliwość zwrotu chociażby z racji na tak trudny aspekt jak indywidualne odbieranie brzmienia. W historii firmy na ponad 1000 par zwrotnic nie liczyłem ich dokładnie był tylko jeden zwrot ( o jednym pamiętam ). A racja był jeszcze niejaki Pan Piku16 administrator innego nie działającego już forum ( podobno oszust - tak pisali na forach) który poczuł się w obowiązku wymierzyć w moją stronę Batalie anty reklamy - jak widać bez powodzenia ( jego forum, sklep i firma już nie istnieje a ja działam i się rozwijam )
Dla zawistników mam propozycje: Dla forumowiczów przez pewien nieokreślony bliżej czas zmierzę każde dostarczone do mojej pracowni kolumny całkowicie za darmo i kompleksowo.
Myśle ze nie mam intencji aby kogokolwiek tutaj denerwować więc nie będę udzielał się na forum. osoby szukające pomocy z mojej strony zapraszam na drogę prywatną.
Z poważaniem i szacunkiem dla niektórych osób z forum oraz wszystkich Moich Klientów tych prywatnych i tych branżowych.- pozdrawiam serdecznie AZ
Może nawet pokusisz się o wklejenie jakiegoś kompletnego pomiaru wraz z przykładową zwrotnicą ?
- Prosze Pana ja się nigdy nie kryłem login jest podpisany Brażna i widnieje pod nim logo Zap-Audio jakie to jest ukrywanie się ?? W 1 poście przywitałem się z Imienia i Nazwiska proszę sprawdzić.Każdy się domyślał że tu jesteś i kryjesz się pod tym nickiem, szkoda tylko że nie zrobiłeś tego jawnie
- Nieprawda Klient się kontaktował - Odpisałem ze zwrot jest niemożliwy ponieważ termin zwrotu już Bardzo dawno minął. Po czym dostałem odpowiedź coś w Stylu "w takim razie proszę mi oddać powołe kwoty którą wydałem albo razem z moimi nowymi kolegami którzy sprawdzali Pańskie zwrotnice zrobimy panu negatywną opinie wszędzie gdzie się Da " - Odmówiłem. Znalezieni historii mailingu nie powinno być trudne. W tym też maili gdzie Ów klient zachwalał jak to pięknie Gra i już wymyślał kolejne konstrukcje.Ta osoba chciała zwrócić zwrotnice jednak z tego co wiem nie dało się do Ciebie dodzwonić ani uzyskać z Tobą żadnego kontaktu..
- Tak to nasza nowa witryna - jeszcze prawie nic na niej nie ma. Wraz z pojawieniem się u Nas klientów komercyjnych zmieniliśmy diametralnie niektóre aspekty działalności ( chodzi oczywiście o prawa autorskie do projektów ). Klienci komercyjni płacą za nie niemałe pieniądze a klienci prywatni mają prawo tylko do jednorazowego wykorzystania projektu w zamiast za około 10 krotnie mniejsze koszty wykonanych usług.http://zap-acoustics.pl/ tu juz troche ich jest
Tak, jestem klientem i byłem zadowolony z naszej transakcji o której nawet wspomniałem na forum, nie mam co do Ciebie( może dajmy sobie spokój z tym PanPanie RFCK z tego co kojarzę jest Pan naszym klientem więc złych intencji Pan mieć nie może. Z tego co Pan napisał to wszystko układa się w jedną całość bo te zwrotnice które pan dostał to własnie te które krytykował Piku16. było ich 3 albo 4 pary od jednego klienta który chciał je oddać po około 2 latach nie pamiętam szczegółów. A regulamin zakupu towarów usługowych jasno określa "gwarancja zadowolenia" z możliwością zwrotu do 30 dni bez podania przyczyny od daty otrzymania ( jeśli po prostu efekt brzmieniowy nieodpowiada ).
- Nieprawda Klient się kontaktował - Odpisałem ze zwrot jest niemożliwy ponieważ termin zwrotu już Bardzo dawno minął. Po czym dostałem odpowiedź coś w Stylu "w takim razie proszę mi oddać powołe kwoty którą wydałem albo razem z moimi nowymi kolegami którzy sprawdzali Pańskie zwrotnice zrobimy panu negatywną opinie wszędzie gdzie się Da " - Odmówiłem. Znalezieni historii mailingu nie powinno być trudne. W tym też maili gdzie Ów klient zachwalał jak to pięknie Gra i już wymyślał kolejne konstrukcje.
Ów klient wykonywał dosyć dziwne konstrukcje z zbieranki używanych głośników zakupionym na amerykańskich aukcjach. Poza tym z tego co pamiętam wszystkie wykonane dla niego zwrotnice były produktami "dedykowanymi" wykonywanymi na odległość. Klient nie chciał dostarczyć do naszej pracowni kolumn.
pytanie ? : Czy pomiary na podstawie których wysnuwane są oszczerstwa w naszą stronę były wykonywane na licencjonowanym oprogramowaniu , kalibrowanym mikrofonie i w poprawnych warunkach ( komora bezechowa ) ?. Bo jak nie to nie są one żadnym dowodem w świetle Prawa. Pomijam już Fakt że każdy praktyk wykonujący pomiary wie ze wystarczy zejść z mikrofonem poza dedykowaną linie odsłuchu aby zakłucić zgranie fazowe i doprowadzić do osłabienia pasma środka.
- Tak to nasza nowa witryna - jeszcze prawie nic na niej nie ma. Wraz z pojawieniem się u Nas klientów komercyjnych zmieniliśmy diametralnie niektóre aspekty działalności ( chodzi oczywiście o prawa autorskie do projektów ). Klienci komercyjni płacą za nie niemałe pieniądze a klienci prywatni mają prawo tylko do jednorazowego wykorzystania projektu w zamiast za około 10 krotnie mniejsze koszty wykonanych usług.
Na koniec napiszę ze w ramach mojej obecności na forum DIY ( a wasze forum jest jedyne na którym się udzielam ) chciałem po prostu pomóc i udostępnić bezinteresownie chociażby swoje zaplecze. Ale jak czytam bezpodstawną nagonkę niektórych osób to po prostu mi się odechciewa. Bo przecież Zap-Audio to kłamcy i nie wykonują żadnych pomiarów- Darmowy projekt według życzenia dla osoby która wskaże kto w Polsce wykonuje dokładniejsze i wiarygodniejsze pomiary ??
AZ
szkoda tylko że koszty tej nauki były przeniesione na klientów .Dzięki temu że działałem na allegro pod wszystkim znanym loginem mogłem nauczyć się Bardzo dużo i skutecznie rozwijać moją Pasje
No ale Pan jak sam wyżej napisał nie wykonał żadnychCzy pomiary na podstawie których wysnuwane są oszczerstwa
Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład .Polsce wykonuje dokładniejsze i wiarygodniejsze pomiary ??
Panowie Ja tu jestem.
zarejestrowałem się na forum za namową kilku jego czytelników ( nie moderatorów ). Moje intencje to jedynie chęć pomocy nic więcej.
Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład .
W takim razie, proszę o wypowiedzenie się w tym temacie: http://diyaudio.pl/showthread.php/13...-killer/page11
Myślę że większość osób chciało by uzyskać wyjaśnienie całej sytuacji.
Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład
Kalibracja bądź jej brak nie wpływa na zgranie fazowe.
No i bez przesady z tymi mm dokładności w ustawieniu mikrofonu. Owszem różnica w revers null będzie ale to nie jest jedyny wyznacznik "zagrania fazowego" . Jak się nagle pojawiają jakieś dziury przy minimalnym przestawieniu mica to jest coś skopane z projektem (np podział jest za wysoko , , odległość między głośnikami dużo za duża itp.)
Udowodnienie tego w tłumie hejterów jest niemożliwe.Ale tu nie ma się co unosić honorem tylko pokazać że wszyscy się mylą...
To ciekawe bo cytuje z Pana strony:Ps. Ja nie łącze wykresów - Nie muszę. Pomiary wykonywane są bez łączenia On-axis + NF.
Na opinię pracuje się latami a każdy "zły uczynek" jest niestety zapamiętany, gdyby natomiast firma zap audio nie została skojarzona z killerem byłoby o wiele lepiej, chociaż pewnie ktoś i tak by do tego doszedł.Jest Pan Kisiel i jest Kłamca Zap. Przecież każdy na tym forum to wie i po co tracić czas na dalsze rozmowy ?