• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupic kolumne czy zrobic wlasna ? Do 100 zl !

Reakcji
0
Witam wszystkich. Mam dylemat czy kupic ten smietnik http://allegro.pl/dwie-potezne-kolumny-kino-domowe-3glos-20cmvk80a25-i1455755963.html
czy zrobic wlasna kolumne z glosnikiem niskotonowym ?

I jeszcze jedno jaki glosnik niskotonowy polecacie mi wlozyc to skrzyni mam teraz 120W pioniera chyba ale, podczas imprezy jakis idiota wyrzucil mi kolumne przez okno z 1 pietra .. Wiec potrzebuje czegos na szybkosci kupic albo zrobic ...

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam sorry za bledy ale jestem bardzo zdenerwowany.
UWAGI MODERATORA
A tak się nie dało ? :) Proszę zapoznać sie z pkt 9 regulaminu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Za 100 mozna kupic jakies stare, niemiecki paczki, ktore rozniosa w pyl te chinskie atrapy glosnikow. Szukaj uzywanych na jakiejs gieldzie czy allegro.

ok dzieki. to wedlug ciebie lepij kupic gotowa kolume niz zdzialac cos samemu za takie pieniadze ?

100 zł to z mało nawet na sensowne skrzynki, a co tu mówić o przetwornikach i zwrotnicy. Za tamte z allegro to wyrzucone pieniądze. Posłuchaj PM, ale trzeba trafić na okazję.

Za 100 mozna kupic jakies stare, niemiecki paczki, ktore rozniosa w pyl te chinskie atrapy glosnikow. Szukaj uzywanych na jakiejs gieldzie czy allegro.

Jednego tylko bym się bał, że w trakcie roznoszenia w pły chińszczyzny same się rozniosa. Tak jak miałem z unitrami jak mi poleciały 20 letnie piankowe zawieszenia w tonsilach po podaniu porządnej dawki basu :D.

Jednego tylko bym się bał, że w trakcie roznoszenia w pły chińszczyzny same się rozniosa. Tak jak miałem z unitrami jak mi poleciały 20 letnie piankowe zawieszenia w tonsilach po podaniu porządnej dawki basu

Dlatego trzeba obejzec i szukac kolumn na zawieszeniu gumowym lub sztywnym. Poza tym nawet piankowe zawieszenie w starych "niemcach" bylo znacznie bardziej wytrzymale od tonsilowskich pianek.

Powrót