• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupno głosników

Do niczego się to nie nadaję... Przynajmniej dobrze napisali w opisie... Masakra! W negatywnym sensie... Tylko że to jest sam subwoofer więc co do podłączenia do komputera to bez problemu (jedynie są problemy z zasileniem wzmacniacza bo potrzebuje 12V a w gniazdku 230V) ale jako uzupełnienie głośników pełnopasmowych... Powiedz ile masz pieniędzy i czego właściwie potrzebujesz...

''2800W CAŁKOWITEJ MOCY MUZYCZNEJ GŁOŚNIKÓW(2 X 1400W)- TO NAPRAWDĘ JEST NIE DO WYOBRAŻENIA''

2,8kW mocy ?? niezbyt wiarygodne

''kosz stalowy - w innym przypadku skrzynia by się rozleciała''

kosz ? to jest od glosnika a tak naprawde ''OBUDOWA MDF PROFI PLUS''

Firma - Voice Kraft

Ps. Już raz zamówiłem tubę, nie mając pojęcia za dużo o audio, wszystko było fajnie opisane, ile to ma W itp

Po tym jak tuba doszla do mnie to ja rozkrecilem z ciekawosci i ze zdziwieniem zobaczylem na glosniku
50W MAX

Tuba wykonana z jakiegoś grubego papieru
Bass reflex też byle jaki...

Hmm, tak naprawe potzrebuje cos co bedzie grało. Ale nie byle jakieś głośniczki, tylko porządny sprzet z bassem, i zeby były głośne. I do tego fajnie wyglądały. Bo na razie jeszcze nie mam samochodu, (bedzie za jakis miesiac) i miałbym je podpięte pod kompa. W ogóle zastanawiam sie co sie bardziej opłaca, kupic gotowe głośniki, takie np cos co w linku, czy zrobic samemu? Z tym ze nie bardzo jestem w temacie, i sie poprostu nie znam na tym.

A co do ceny to ja myśle do 300, moze 400zł.
A moze widzieliscie jakiś porzadny sprzęt godny uwagi na allegro?

Adidas, to w linku grac nie umie co najwyzej przepompowywac masy powietrza i fascynowac panow w 3 paskach tym jak to lupie a co do sesownego sprzetu proponuje mocno poczytac te i inne fora dopiero potem zaczac myslec i zadawac pytania

Nie, niestety nie mam. Bede musiał sobie dopiero kupić, A przy tych głośnikach w linku jest. Ale jak mówicie ze nie opłaca sie tego kupywac, To prosze o podanie jakichjs innych włosników, z wzmacniaczem.

Adidas, prosze napisz od poczatku do konca pelnymi zdaniami co chcesz kupic, jaki efekt osiagnac i jaki masz budzet oraz doswiadczenie.
szczerze mowiac jakbys kupil to co podales to bys zmarnowal 400zl :|

Hmm. Ok A więdz. Chce kupic głośniki, z subwooferem, i do tego jakiś wzmacniacz bedzie na pewno potzebny. Co do efektu to jak najlepszy, głośna muzyka z potężnym bassem. Doswiadczenia w budowaniu głośników nie mam, w ogóle nie za bardzo sie znam na elektronice.
A co do ceny to powiedzmy ze chciałbym sie zmieścic w 300- 400zł.

najtańszy wzmak to 4 kanałowy blaupunkt za jakieś 150-200zł.
Z tym żę za pozostałą kasę nie kupimy głośników innych niż stxy raczej...

hmm czyli musze jeszcze dozbierac kase.
Pawel S. maja one być do samochodu, ale pzrez 2 tygodnie byłyby w domu podpiete pod kompa.

Adidas napisał:
Pawel S. maja one być do samochodu, ale pzrez 2 tygodnie byłyby w domu podpiete pod kompa.
żeby je podpiąć pod kompa potrzebujesz wzmaka żeby je zasilić, więc sobie daruj.

Adidas napisał:
Ale jeśli miałbym je d samochodzie to tez potzrebuje wzmacniacz.
jak masz glosniki bez suba to wystarczy radio. ono ma wbudowany wzmacniacz max 4x25W (i to prawdziwe a nie takie co na reklamach pisza)
jak chcesz cos mocniejszego lub wiekszego to i tak potrzebujesz mocniejszy wzmacniacz
Adidas napisał:
tylko dobrze wyglada - nic wiecej. czysta strata pieniedzy! koledzy na audiomani testowali
Adidas napisał:
http://allegro.pl/item393...kow_okazja.html
lepiej, ale i tak nie gwarantuje ze to dobrze zagra

napiosz lepiej co to za samochod i czy jest tam radio oraz fabryczne glosniki? jezeli tak to moznaby sie skupic tylko na wzmacniaczu i subie

Adidas, zapomnij o takich rzeczach!! wybierasz najgorsze z mozliwych
wzmacniacz ma taka sama moc jak radio ;]
a glosniki potrzebuja duzo wiekszej mocy a w dodatku nieoferuja nic szczegolnego
zdecyduj sie teraz czy chcesz glosniki do domu czy do samochodu?
bo jak do samochodu to przenosimy temat do odpowiedniego dzialu i zabieramy sie od podstaw do roboty

Ok, w takim razie pzrenieś temat, bo niech to beda głosniki samochodowe. I prosze opisz Mi wszytsko po kolei co i jak. Co kupić, co polecasz.
Pozdrawiam

Powrót