• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupno kolumn do mieszkania

• Autor wątku Autor wątku M3RC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witajcie. Piszę tutaj na forum, ponieważ chciałem Was prosić o różnego typu porady i sugestie w doborze kolumn. Mam zamiar zakupić sobie kolumny, do mieszkania. Na ten moment, nie posiadam żadnego wzmacniacza, raczej nie interesują mnie konstrukcje diy, ze względu na brak czasu (praca,rodzina). Chodzi dokładnie o dobór kolumn stereo oraz wzmacniacza, który da sobie z nimi radę. A więc powiem tak, pokój w którym mają być owe kolumny posiada 18m2, słucham muzyki różnej tzn. przeważnie jest to gatunek typu trance, ale jest dużo kawałków, które wpada mi w ucho i nie jest to tylko trance. A teraz czas na najważniejsze (ile mogę przeznaczyć pieniędzy na tą przyjemność... ) Kwota nie jest tak ściśle ustalona, ale najlepiej jak bym się zamknął w 2000zł (będę brał kredyt) jeżeli ten komplet ma przekroczyć 200-400zł to nic się takiego nie stanie. Ważne by w tym przedziale cenowym się zmieściły kolumny + wzmacniacz. Z początku moim typem, były kolumny STX'a oczywiście seria HiFi FX-200 / FX-300. Ale dlatego pytam Was o porady, ponieważ może to być za mocny sprzęt.

Może skusisz się na:Onkyo TX-SR308 + M-AUDIO 9950
Wkrótce będzie miał to mój tata w salonie

Propnuję Yamaha RX-797 (amlituner stereo) i do tego Tonsil Maestro 180 II , w sieci znajdziesz pochlebne opinie o takim połączeniu , a i w przedziale cenowym sie zmieścisz , dodam ze ten amplituner ma wyjście na suba.

hermes napisał:
Może skusisz się na:Onkyo TX-SR308 + M-AUDIO 9950
Wkrótce będzie miał to mój tata w salonie
Ma być wzmacniacz i kolumny stereo, a nie kino domowe.

Może FX300 (200zł taniej a też prawie gotowiec) plus Yamaha RX-497 albo wspomniany 797.

Powrót