• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupno nowych kolumn do 500zł

To samo mu powiedziałem o gwarancji i chyba zmienił trochę podejście.
Dostałem ofertę do użytkownika forum na podłogówki na AKX, dwudrożne (GDN 18-130-8 AKX z 10-200-8 AKX). Co sądzicie o tym zestawie? Myślę o nich bardzo poważnie, ale nadal zastanawiają mnie te monitorki na AWX, sam czytałem i słyszałem o tych głośnikach wiele dobrego (do swoich kupię niebawem AWX 8'). Paweł S. jesteś osłuchany, więc uważam twoją opinię za ważną :) Dzięki!

AKX to dobry woofer... ale dla kogos osluchanego i kogos kto szuka czegos spokojnego z dobra kontrola
dla poczatkujacego moze byc za malo basu
osobiscie mi ten glosnik nie podpasowal - tylko ze ja go sluchalem na zwrotnicy z DXem wiec tutaj moze grac inaczej
ale przynajmniej masz gotowca wiec bedzie szybko ;)

Nie ma co się spodziewać dużego hałasu po 2way bez woofera. Koledze przedstawię wszystkie za i przeciw. Osobiście uważam, że po lekkiej korekcji będzie dobrze ;) Muzyka to głównie rock. Sąsiedzi mu narzekają, ze jak słucha głośniej to wali po całej chałupie... może to i lepiej taki delikatniejszy sprzęt :)
Pokoik mały jest i postaram się kolumny ustawić przy ścianach w miarę możliwości. Jedna całkiem możliwe, że w rogu pokoju. Wiec można trochę podnieść efektywność niskich częstotliwości.

Jedna całkiem możliwe, że w rogu pokoju. Wiec można trochę podnieść efektywność niskich częstotliwości.

Ale wtedy wyraźnie słychać tą różnicę jak się słucha kolumn. Jedna kolumna gra inaczej niż druga i to nie tylko na basie. Lepiej żeby kolumny miały identyczne warunki...
Zresztą ustawcie i sami posłuchajcie jak będzie najlepiej :D

mam inny projekt, jeśli zwrotnica wypali. Jak się zabiorę za budowę to powstanie odpowiedni wątek
jeśli nie wypali to pomyślę nad FX-200 ;)

Powrót