• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupno "PLAZMY"

Sharp 32" LC-32AD5-BK i do tego Amplituner HARMAN-KARDON AVR 132. Razem 4198zł. Myślę ze dobry wybór , a przypominam ze nie jestem jakimś tam zapaleńcem. Razem z kolumnami Wharfedale 8.4 które posiadam stworzy to myślę dobry komplet :) Co Wy o tym myślicie ? DVD mam Pionner DV-380.

takero napisał:
Tzn lepiej kupować gorsze bo nie można póki co wykorzystać zalet lepszych ?

tzn czy warto miec samochod na gaz, kiedy w kraju sa 3 stacje gdzie mozna zatankowac gaz a przec 99% czasu jeździsz na benzynie.... warto dopłacać te kilka tys tylko po to aby nie bylo widać róznicy??

nie lubie porównań nie oddających sytuacji, nawet jeśli jakośc byłaby taka sama to za rok czy dwa hd stanie się standardem,nie zapominajmy że n dopiero niedawno rozpoczęło nadawanie kanałów w hd. (dlatego ja czekam z zakupem tv z full hd)
Pozatym co podkreślam - różnica jakości jest kolosalna - choćby przy dvd.

panowie, a przypomnijcie sobie jak bylo z DVD. na poczatku kosztowny bajer. a pozniej jak zaczeli dawac filmy do gazet itp to stalo sie coraz bardziej popularne...
podobnie bedzie z HD ;) (mam nadzieje)

no i jest. Stoi w pokoju nowy Samsung LCD 37" model LE37R81B . I muszę powiedzieć ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony , bo obraz który był w sklepie a obraz uzyskany w domu są nie do porównania. Zakres regulacji barw , kontrastów.... i gotowych ustawień jest olbrzymi. Jestem zadowolony. Cena nieznacznie przekroczyła mój limit , ale damy rade :D Teraz tylko wynieść z pokoju akwarium (220L) i w to miejsce wstawić telewizor , jakiś ładny stoliczek , po bokach kolumny i jest git! .

no ale uprzedzam ze to dopiero w następny weekend.. bo w tygodniu muszę pozbyć sie akwarium ( nie chce ktoś kupić :D ) , zrobić samemu szafkę , na którą projekt już mam. Zobaczymy jak mi te meblowe DIY wyjdzie ::D

A jakiej grubości szyba powinna dać rade z tymi 37"? 10mm wystarczy czy moze 2 x 6mm? Nawet nie wiem jakie są u szklarza dostępne... Bo na sam Amplituner i DVD to za gruba nie jest potrzebna...

takero napisał:
nie lubie porównań nie oddających sytuacji, nawet jeśli jakośc byłaby taka sama to za rok czy dwa hd stanie się standardem,nie zapominajmy że n dopiero niedawno rozpoczęło nadawanie kanałów w hd. (dlatego ja czekam z zakupem tv z full hd)
Pozatym co podkreślam - różnica jakości jest kolosalna - choćby przy dvd.

Przy DVD lepiej wypada TV 720p, a nie 1080p dlatego, że problem pojawia się ze skalowaniem obrazu(Choć są modele, które sobie z tym świetnie radzą, ale za to trzeba słono dopłacać). Jeżeli sygnał jest nadawany w 1080p to jak najbardziej obraz wymiata:-) 1080i czy 720p wypada sporo bladziej, ale bądź co bądź całkiem nieźle w porównaniu do tradycyjnych telewizorów:-) Pozdro

Powrót