• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupował ktoś gniazda a'la WBT w polinku ??

Chodzi o te gniazda powlekane plastikiem za 5,39zł brutto? Jeśli tak to ja mam takie. Akceptują banany, widełki i gołe kable. Zaletą jest ten plastik dzięki któremu nie ma szans zewrzeć końcówek. Przy montażu radziłbym tylko podkleić te kółeczka czerwone i białe bo mi jedno "bzyczało" gdy kolumny grały. Można też zalać silikonem otwory po wkręceniu gniazd. Trzpienie są na tyle długie że nie trzeba robić podfrezowań w obudowach. Jedynie po skręceniu
mogłyby lepiej trzymać kable ( w przypadku bananów i widełek nie powinno być problemu).

co do jakosci, sa naprawde super, mam komplet czekaja na wzmaka.
do kolumn imo sa brzydkie i nie pasuja... polecam zwykle pozlacane:)

757274780c777657med.jpg

co kto lubi...:) mi te plastiki do drewna nie pasuja, co innego w wzmacniaczu;)

takero, wlasnie dostalem paczke. te gniazda sa ZJE#####:!:
naprawde solidna konstrukcja. banany wchodza cale a nie tylko czesciowo. gwint jest gruby i solidny, nakretka tez pozadna. fajny bajer to 2 elementowa nakretka (ta co wystaje)

postaram sie zaraz wkleic zdjecia...

[ Dodano: 2007-11-23, 16:50 ]
img1824resizeln9.jpg

img1827resizeis9.jpg

img1829resizeav5.jpg

img1836resizetd1.jpg

ten element metalowy na pierwszym planie jest obrotowy!! czyli niebedzie nam "przecieral" kabla podczas przykrecania ;)
img1838resizehn2.jpg

img1842resizegq5.jpg

img1845resizetl4.jpg

ogolnie mowiac - POLECAM ;)

z regoly wysylaja kurierem za 18,5zl (tyle mi 2x wyszla przesylka) jednak jak poprosisz to tez wysla poczta. tak mi wyslali pierwsze zamowienie ;)

pocztą się nie opłaca bo to koszt wysyłki pp+22% + 2.5zł, więc wyjdzie tyle samo prawie, a paczka możę iść tygodniami...
Paczka do 2kg kosztuje 9.5+22% + 2.5zł to daje prawie 15zł - warto ? Nie bardzo.

Powrót