• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kX`y i subsonic

już próbowałem z highpass, ale to nic nie daje :( nawet jak go ustawie sobie na 40Hz to i tak w generatorze odtwarzane są częstotliwości poniżej, np. 25Hz :/

?? jakim generatorze??? bedziesz słuchał generatora czy muzyki? sprawdz w muzyce...

chodzi o to, że mój sub nie ma subsonic`a i głośnik warczy przy najniższych częstotliwościach :/ ale problem już rozwiązałem :) dałem na kanał po "Freq Splitter" z Freq na 20Hz oraz Width 9.0 i jak ręką odjął :D w generatorze przy 20Hz membrana nie skacze i przy muzyce nie ma żadnego warczenia. a z tego co zauważyłem to "Highpass" podbija daną częstotliwość, a "Lowpass" ją tłumi. Im większe Q tym filtr działa skuteczniej.

Powrót