toma085 napisał:
kondrax napisał:
Parametry to odzwierciedlenie rzeczywistości jako coś dobrze wygląda w parametrach na pewno kaszaniasto nie będzie grało, przynajmniej jak o czymś takim nie słyszałem, mowa o realnych parametrach.
no więc jeśli troles robi złe zwrotnice jak twierdzi misimor to dlaczego moje seasy z tbfc/g na górze grały gorzej od najtańszych exceli???? To jest prosty dowód że jednak parametry nie grają a nikt nie jest w tych czasach na tyle głupi żeby kupować dwa lub trzy razy droższe głośniki nie zyskując poprawy dźwięku.
A cóż to znaczy, że lepiej grały??
Posłuchaj ich przez pół roku w miarę regularnie, wyrównaj poziomy głośności przy testach - uważam, że po jedno/kilku razowym odsłuchu ciężko się rzetelnie wypowiadać. Inna sprawa, to, że jeśli Tobie się bardziej podobają, to nie znaczy, że są lepsze w kategoriach bezwględnych.
Człowiek, któremu sprzedalem mojej Seasy (L18+27tbfc/g) opowiadal mi później, że jego koledzy sprzedają teraz swoje hi-endy na SS i innych cudach po usłyszeniu tego zestawu.
I komu mam teraz wierzyć - jemu czy Tobie??
Bez obrazy, ale takie opiniowanie jest mało miarodajne.
ja osobiście słucham teraz na używanych wzmacniaczu za 100 zł i starych szerokopsamowcach włożonych w odgrode ze sztywnej okładki od zeszytu i mam najwiekszy fun z muzyki jak do tej pory. Przygrywa mi Primal Scream - We're gonna boogie z MP3 i nie czuję absolutnie żadnego niedostu brzmieniowego.
Jak chcemy porównywać sprzęt i udzielać rad na forum, to tylko i wyłącznie standaryzowane pomiary lub próby odsłuchowe w stałych warunkach na dużej (80-120) grupie ludzi, żeby podchodziło to pod warunki dla rozkładu normalnego w populacji.
Cała reszta to tylko nasza własna zabawa