Poniewaz ostatnio sie mecze aby zdjac jakikolwiek dobry pomiar jakiegokolwiek glosnika za pomoca SW, a w koncu mi sie udalo, to pomyslalem ze podziele sie moimo spostrzezeniami, moze sie komus przyda kto tez wlasnie zaczyna 
1. Lepsze kabelki na prawde sie przydaja - oby byly jak najkrotsze i nie biegly w poblizu urzadzen elekrycznych/elektroniczynch
2. niech glosnik i caly sprzet bedzie z dala od kompa i od wzmacniacza
3. dobre umocowanie glosnika to bardzo wazna sprawa!
przytrzymywanie rekami niewiele daje
ja rozwiazalem ten problem w nastepujacy sposob - poszedlem do garazu i znalazlem tam wielki kloc stali - tak mniej wiecej 15 kilowy i po prostu polozylem na nim glosnik. Wiecie jak pomoglo! wykres od razu sie wygladzil w szczegolnosci przy wyzszysz czestotliwosciach!
4. Wylaczcie komorke jak robicie pomiar!!!

troche mi zajelo wykminienie tego wszystkiego ale efekt ladny, teraz tylko zbierac kase na jakies fajne glosniczki ... a potem mikrofon i preamp... :|
udanych pomiarow, niech wam krzywe gladkie beda!
1. Lepsze kabelki na prawde sie przydaja - oby byly jak najkrotsze i nie biegly w poblizu urzadzen elekrycznych/elektroniczynch
2. niech glosnik i caly sprzet bedzie z dala od kompa i od wzmacniacza
3. dobre umocowanie glosnika to bardzo wazna sprawa!
4. Wylaczcie komorke jak robicie pomiar!!!
troche mi zajelo wykminienie tego wszystkiego ale efekt ladny, teraz tylko zbierac kase na jakies fajne glosniczki ... a potem mikrofon i preamp... :|
udanych pomiarow, niech wam krzywe gladkie beda!