• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Laguna 94' + mivoc ??

hm... laguna to juz srednia klasa renault'a :), cos mi sie wydaje ze tam cos wiekszego siedzi niz 13 cm
podaj ktory rok laguny jeszcze to latwiej bedize odpowiedz uzyskac

ooo, thx greg00 :)
nawet 16.5 cm - hmm :)
Trzeba będzie poszukać nowych głośników na przód w takim razie :)
Polecacie coś taniego ?
Bo mi nic do głowy nie przychodzi poza tonsilami z tej półki cenowej w której się tak raczej nie bardzo orientuje :)
Niestety Ślusarczyk nie ma 16 mivoców :/

tak koło 100 to phonocar y-line + wysokotonówka lub blaupunkt gtc 172 (chyba jakos tak)
w tej granicy cenowej nic mi do głowy nie przychodzi... :roll: :wink:

szukałem - nie mają już ich :P
tzn ktoś tam miał ,ale za 250zł <lol2>

Ogólnie sprawa wygląda tak - 1000zł na car audio,
niestetly wliczając w to radio :/
Więc myślę że 300zł na "dzieńdobry" na radio i 100zł na przesyłki i nieoczekiwane pierdoły odjąć odrazu.
Zostaje 600zł na 2.1 . Na suba pewnie axx 1010, wzmak do niego to cp 602,
co razem z kablami daje jakieś 400zł +-.
Reszta jest na zestaw odseparowany na przód, czyli jakieś (1000-400-400) 200zł :/

cienko cienko, moze lepiej w dobre glosniki i wygluszenie drzwi zainwestowac, bez suba tea moze grac przeciez...., czy wlasciciel uparl sie na suba?

sub ma być ;] - uparty typ :P
a nawet jakby dał się przekonać to za 700zl na wzmaka stereo + przód też niewiadomo czego nie będzie :/

nie wiem bo wóz jeszcze do mnie nie przyjechał ;]
aryan, mimo że odpowiedź na pytanie zadane w 1 poscie otrzymałem już dawno to thx mimo wszystko ;]

niewiem co siedziało w starej lagunie ale ta nowa (2004) miła całkiem dobre nagłośnienie - tylko orginalne radio było poprostu fatalne.... z przodu jak i z tyłu były systemy odseparowane - jeśli w starej było podobnie to moze za 200zł niema się co szarpać bo niewiem czy efekt nie będzie taki sam jak przed wymianą.... Moze lepiej zrobić wygłuszenie za te 200zł

Problem w tym że to nie są firmowe głośniki, a jakieś bazarówki prawdopodobnie...
Nie zdziwie się jak siedzą tam alpierdy i jakieś piezaki...
Wygłuszenie swoją drogą - maty mam, zapas na 10-15 lat ;]

w nowej lagunie jest CABASSE w lepszych wersjach a w tanszych bodajze clarion radio tez clarion,

w starej lagunie jest miejsce odseparowane na przod a na tyl to nie wiem
u mnie w kombi sa 10cm z tylu

przodu az tak mocno wygluszac nie trzeba bo tapicerka jest sztywna i nie gra razem z glosnikiem

[ Dodano: 2007-01-25, 13:42 ]
ja bym sie zastanowil nad blaupunktami do przodu

w starej masz miejsce na podszybiu na wysokiego, wiem bo miałem starą..

w nowej audio jest dobre nawet b.dobre ale czasem boczki wpadają w rezonanse przy mocniejszym graniu;

przeczytałem wszystkie posty i nie wiem o czym jest topic ...test forumowiczów na wiedze?! czy jak? sorry za offtop
aż się dziwie, że Takero sięga po opinie :/

primo - chciałem się zapytąc o ca w lagunie - co i jakiej wielkości tam siedzi
secundo - chcialem się zapytać jak grają te mivoc-i bo nie slyszałem ich - coś w tym dziwnego ?
Koniec offtopa ;]

Powrót