• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Lanzar maxp84

Reakcji
0
Jak w temacie głośnik lanzar maxp84 800w 4ohm 20cm. Posiadam taki głośnik i czy mogę go podłączyć pod wzmacniacz mono z filtrem dolnoprzepustowym tpa3116d2 jedyne 100watt jakieś 35w rms

Możesz.
Ale lepiej go sprzedaj - ani do zamkniętej, a tym bardziej do bass reflex się nie nadaje.
Typ buczydła i gadżet "groźnie" wyglądający.
Kup za uzyskaną kasę - pewnie zabraknie z 50% - STX 8' 2x2 ohm i będziesz zadowolony jak go zasilisz tym 2.1...

Ostatnia edycja:
To tpa3116d2 mam mono z filtrem dolnoprzepustowym już wbudownym w układ patrzyłem na stronie producenta 133pl mówisz że to będzie grało

Będzie, ale szybka symulacja nie wygląda dobrze.
Będzie poruszał membraną powietrze, jednak nie będzie to powodowało oczekiwanego przez Ciebie efektu w postaci niskiego basu. Będzie to raczej pseudo bas, który aby był basem, będzie musiał być sztucznie podbity korektorem. A to spowoduje sztuczny i zniekształcony efekt pseudo-basu.
Odradzam.
Ten sub nie jest dobrym wyborem.

Powrót