odkad lenovo "odeszlo" od ibma to ich serwis to kupa przychodzisz...oddajesz...i czekasz łaskawie najpierw na decyzje czy aby przypadkiem czegos nie zrobiles specjalnie ....a potem 3 tyg na serwis (Dawid-SS kolega z firmy mial takie doświadczenia ;p, ich serwis nie rozni sie niczym od acera, itp domowych firm ! ).............. zawiasy ..no coz dużo sie włóczymy...kumpla z firmy lenovo po używaniu podczas jazdy autem to po nie calym roku matryca zaczęła latac jak szmata......ale tak to jest jak zawiasy sa mocowane do obudowy w jednej płaszczyźnie ! = twardo trzymają ale jak drga to nie wytrzymują długo

....... ;p (zresztą taka sama przypadłość miały stare latitude np d600 ;p ktory i tak uchodzil za tego niezniszczalnego ;p ).....
baterie...wybaczcie absolutne minimum to 1 cykl dziennie ... żywotność heh .... della baterie wytrzymują 2 razy więcej cykli ;p ....sprawdzone empirycznie
ja rozumiem ze wielu uzytkownikom takie cos jest niepotrzebne... ale po co tutaj powielacie cos z netu, i porównujecie do siebie coś co naprawdę jest dedykowane do innych ludzi ....
wiecie tak naprawdę to sprzęt dedykowany dla biznesu gorszej firmy będzie dużo lepszy niz lepszej firmy z niskiej półki......(bajer w tym ze ile takich firm ma takie sprzety w ofercie ;p ??)
dziwne tutaj porównania robicie jak ktoś choćby po budowie baterii, albo tej własnie niby ubogiej grafice czy obudowie ze stopów metali nie widzi ze te delle to po prostu niezniszczalne sprzety biznesowe to troche ma kiepskie o tym pojecie (lub marketingowe, albo po prostu bez dłuzszego doswiadczenia ...pobawic sie 30 minut w sklepie to wiecie .....) .....i jeszcze porównuje to do przeznaczonych dla przeciętnego kowalskiego domowych świecidełek ;p
niektórym lapek to rzadko kiedy opuszcza biurko w domu.... niektórzy są "z IT" ... w sensie sprzedawcy Ci to już w ogóle często takie pierdoły piszą że głowa boli......
juz pisałem ze u mnie te sprzęty lekko nie mają np wczoraj podczas opadów śniegu na dachu bloku ;p
a ja to pisalem z perspektywy hardcorowego end usera....
po prostu weźcie do reki tą serię E... z wszystkim co tu wymieniacie i sie SAMI PRZEKONACIE ;p ...
PS lenovo nie ma nawet w ofercie takiej gwarancji ;p .... jak byl IBM to była ...prosta sprawa.. jakość to nawet nie połowa tego co było w IBM i nie pierdzielcie głupot, to po prostu obecnie firma dla trochę bardziej wymagających użytkowników DOMOWYCH
po ciól samego siebie oszukiwać .... :lol:
do kazdego biznesowego mozesz w sumie za smieszne pieniadze dokupic 3 lata gwarancji biznesowej ...skoro takie cos oferująto o czyms to swiadczy ...nie boją się ze bedzie musial kurier do kogos ciagle przyjezdzac z nowa baterią czy przyjechac i wymienic klawiature...gdyby mieli takich akcji ciągle ...to by sie nie oplacalo

....jak ktos dobrze mysli to sam ten fakt już da do myslenia ...to co pisał wyzej pegellmesser
te ideapady sa do domu ok ....u mnie by nie dały rady (a jak juz sie wykrzaczył to potem kupa nerwów z gwarancją BO PO PROSTU TO ZWYKLA GWARANCJA JAK NA KAZDA CHINSKA ZABAWKE ;p )... zreszta 1 kumpel juz wam pisałem ze się przekonał ....
peace !
i teraz juz naprawde EOT
[ Dodano: 2009-12-30, 10:11 ]
Rafal mialem N620c ponad pół roku to był sprzecik gdy jeszcze compaq nie nalezał do HP i faktycznie to był niezniszczalny lapek ...magnezowa pokrywa matrycy ;p korpus tez z domieszką magnezu

....
tylko kurde cięzki był i miał beznadziejne WiFi....