• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Laptop LENOVO Y550 - wyjscie sluchawkowe, karta dzwiekowa zw

Reakcji
0
Witam

Kupilem sobie takiego laptopa jak w temacie LENOVO Y550.

Mam sluchawki Sennheiser HD 202 32/Ohm.

Teraz pytanie, sluchawki sa 32/Ohm a jak to sie ma do wyjscia sluchawkowego z laptopa ?? bo sa sluchawki 32/ohm i sa tez ktore maja ponad 300 ohm, czy jest jakas roznica jakie sluchawki podlacze pod te wyjscie sluchawkowe w laptopie ??

Czy tez lepiej zainwestwoac w jakas karte dzwiekowa ZEW ?? na USB czy PCIMCIA ??

Witam

Ja do swojego Lenovo T61p podłączam Kosy porta pro 60ohm i wbudowana karta dźwiękowa nie ma z nimi żadnego problemu

Domyslam sie ze dzialac bezdie jak i podlacze sluchawki 300 ohm ;) ale czy to ma jakies znacznie ?? :roll:

I zastanawiam sie tez nad kupna karty dzwiekowej, zew. jakiejs bo chyba te wbudowane nie sa wysokich lotow :)

dobra zewnętrzna na pewno zagra lepiej od wbudowanej, tylko że wtedy sprzęt staje się trochę mniej przenośny;)

raffal81 napisał:
Kupilem sobie takiego laptopa jak w temacie LENOVO Y550.

A mógłbyś napisać jak się sprawuje mniej więcej ten laptopik? Bo znajomy nie chcę się do niego przekonać a ja właśnie to mu wypatrzyłem

Laptopik jest bardzo fajny, ladny ekran LEDOWY, ladne kolory rownomiernie podswietlony.

Centrino duo 2.10- /320GB /Geforce 130GT/3GB RAM.

Wydajnosc jest naprawde niezla, przetestowalem niektore nowe gry, np Far Cry 2 da sie grac nawet na maxymalnych detalach, aczkolwiek zmniejszenie detali i gra sie plynniej i przyjemniej :)

Z racji takiej ze Ekran jest rozdzielczosci 1366x768, czyli troche wyzsza od tych bardziej popularnych laptopow.

bardzo energooszczedny :) podczas pracy na bateri przegladnie www i takie podstawowe rzeczy, trzymal mi poad 4h, z tego jestem bardzo zadowolony.

Glosniki, bardzo mnie zaskoczyly czysty i przyjemny glos, podczas ogladania jakiegos filmu czy sluchania muzyki efekt jak na laptopa jest naprawde ciekawy.

Dodatkowo wesjcie ESATA, mozna podpiac sobie zew dysk fajna sprawa :)

Ogolnie same plusy na minusy zaliczyl bym:

Obudowe ktora jest swiecaca i zostawia cholernie odciski palcow ;)) tz obudowa w srodku laptopa bo na wierzchu jest matowa z wzorem.

No i jeszcze touch pad, ma on takie wypustki nie jest gladki, jak sie ma troche spocone paluchy to szaleje ;)))

Jak masz jeszcze jakies pytania wal smialo ;)) bo nic wiecej do glowy mi nie przychodzi ;)

raffal81, dzięki za opinie ;) , właśnie on potrzebuje kompa do gier i akurat za te pieniądze ten model wpadł mi w oko, wydaje mi się to za najlepszą opcję, nie wiem co mu w nim nie pasuje, (oprócz braku klawiatury numerycznej) że go nie chce najwyżej jak się dowiem to dopytam

GTX wlasnie ta numerczyna klawiatura to porazka ;)) od jakiegos czasu zaczeli takie produkowac, a jak sie czlowiek przyzwyczail do lapa ktory nie ma tej numerrycznej, to pozniej ciezko sie przestawic, no i klawiatura jest lekko przesunieta wtedy w bok, i dziwnie sie pisze ;) ja szukalem wlasnie bez numerycznej ;))

I jestem zadowolony :)

Powrót