• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

laserówka do 200zł

caly czas mnie kusi zeby kupic cos lepszego... i moze nowego, 99 to nie 200zl :) moze za ta kase da sie kupic cos znacznie leszego? Pawel jak ci sie sprawuje ta drukarka? normalnie pobiera papier? blokuje sie w srodku? mialem takie problemy z wczesniejsza drukarka, niewytrzymalem i siepnelem ja na smietnik (hp 6p, przebieg 200000, kupiona za 60zl z rok temu :) )

damiani napisał:
Pawel jak ci sie sprawuje ta drukarka? normalnie pobiera papier? blokuje sie w srodku?
teraz pojawily sie 2 linie gdzie nie drukuje (bardzo cienkie - chyba przeczyszczenie to zalatwi). papier z podajnika nr1 (ten rozkladany z przodu) czasami wciaga po kilka arkuszy naraz. tak wiec trzeba kontrolowac zeby po kazdym pobraniu arkusza nie przesuwala sie reszta w glad uzadzenia.
a tak to zacina sie czasami ten papier ktory juz raz przejechal przez drukarke (jak drukuje po obu stronach) tylko dlatego ze czasami zawinietej krawedzi dobrze nie zlapie.
tak to jestem z niej bardzo zadowolony ;)
z podajnika nr 2 (ten na dole na 250str) pobiera papier wzorowo.
jedyne co mi sie nie podoba to dlugi czas "namyslalnia" przy drukowaniu duzych plikow graficznych. jest to czasami nawet pol minuty :???:

[ Dodano: 2008-11-18, 13:26 ]
poprawka - blokuje sie ten co 2razy przelecial przez drukarke :!:
czasami jak wciagnelo 2 naraz to chcialem jeszcze raz ja zadrukowac i zacinaly sie lub gniotly

wszystko super, tylko wciąga źle papier, robi przerwy, zacina się, długo drukuje, ale jest super ;p to staroć na LTP chyba, co się dziwić.

równie dobrze można wziąć na alledrogo hp 6L za 54zł, w tym pełny toner, tygodniowa gwarancja z pokryciem przez sprzedawcę wszystkich kosztów wysyłek i napraw, 3 miesiące gwarki normalnej. 54 złote, śmiech na sali po prostu. technicznie bardzo zbliżona do 1100 i 1200.

ja tam mam samsunga clp-300 i na domowe potrzeby uwazam ze jest super...

co jak co ale drukarki to samsungowi narazie wychodza wzorowo ...a jak porównasz cena/mozliwosci to modele od konkurencyjnych firm o tych samych mozliwosciach sa jednak sporo drozsze ...

Chce kupić samsunga ML1640 zależy mi na dobrej jakości będę wykorzystywał do termo transferu czy będzie to dobry wybór czy szukać czegoś innego myślałem jeszcze nad Brother HL-2030 która wybrać ???

nawet na starym tonerze gdzie dosypywalem proszek wydruki sa wystarczajaco dobre do termotransferu. na nowym tonerze wydruki sa wyrazniejsze i jeszcze lepsze wiec kupuj co chcesz :P

no i pierwsze dni z ta drukarką za mną, niestety nie wciąga cienkich kartek, blokują się w tonerze a po za tym super, tylko szkoda, że niedawno kupiłem całą ryzę cieniutkiego papieru kredowego... :(

jak cienkiego? standardowe 80gr czy jeszcze cienszy?
u mnie z cienszym tez ma problemy. z dolnego podajnika jeszcze wezmie ale z gornego niema szans :P

nie - uzywam standardowych grubosci papieru ;]
ten cienki papier o ktorym mowa wyzej to taki arkusz przez ktory widac nadruk na drugiej stronie, wygina sie jak material a nie jak papier - czyli bardzo cienkie arkusze ;]

uzywajac standardowego papieru 80gr wsadzam 250 arkuszy naraz w podajnik raz na 2-3 tygodnie i drukuje :P

idac w druga strone czyli w grubszy papier mam 2 granice. 1 elastycznosc papieru - poprostu nie wyjedzie mi na gorze tylko musze otworzyc podajnik z tylu. 2 gestowsc ktora nie pozwala na utrwalenie tonera lampa wbudowana w drukarke. zdazylo sie to tylko koledze jak chcial drukowac wizytowki na grubym kartonie

Nie na temat...
Pawel S. napisał:
a to dziwne - az takiej wielkiej roznicy niema wiec powinno jeszcze brac...
spacja nie działa? :wink:

kartki 60-70g/m2 powinny śmigać bez problemu, problem może być kiedy są bardziej śliskie.

Nie na temat...
Pawel S. napisał:
akurat to jest poprawnie :P
niema a nie mam to co innego :P

no i tu się mylisz i już wyjaśniam:
"nie ma różnicy" = brak różnicy, pisownia rozłączna
"nie mam głośnika" = nie posiadam, pisownia rozłączna
"niema" = bez głosu, np. telewizja niema (jak filmy a charlie chapplinem).

koniec lekcji :wink:

Nie na temat...
amdr, za cholere nie rozumiem co do mnie piszesz :???:
ten twoj przyklad jest bez sensu bo nic nie odmieniam i pisze jak pisze. sprawdzilem pisownie i bylo niby OK wiec jest OK :P
koniec tego offtopa bo zaraz zrobi sie tutaj druga elektroda...

[ Dodano: 2008-12-18, 15:19 ]
wracajac do tematu wciagania/nie wciagania kartek z podajnka przedniego w LJ2100...
zauwazylem ze to duzo zalezy od rodzaju papieru
wczesniej dostalem jakis papier i jak drukowalem z obu stron to mi czasami po 2 kartki potrafilo wciagac. teraz mam swiezo kupiony polspeed 80 i ladnie wciaga pojedynczo - nawet nie trzeba pilnowac tak jak wczesniej :D

Witam sorka ze odświeżam,ale nie był zamknięty
i tak się nie dowiedziałem co i jak czytają posty a wiec jaka drukarkę polecacie do PCB czy do dokumentów do domu ??dodam ze nie mam LPT tylko USB (nowa płyta główna:)

Powrót