za mała średnica jak na 15"
Dokładnie.
Zrobiłem symulację, 95L strojenie 42Hz. Rura o średnicy 18cm i długości 32cm.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
za mała średnica jak na 15"
sa takie? :lol:Rura o średnicy 18cm
sa takie?
...albo wybierz inny glosnik o podobnym rozmiarze i tam licz tunel
nie bardzo kumam. Dwa czy cztery?ja bym dal 4szt HD-12
2 tunele 102mm o dlugosci ok 26-27cm
nie bardzo kumam. Dwa czy cztery?
4szt bo dwie kolumny pewnie
pamie moderatorze, poziom panskiej wiedzy mnie czasami zaskakuje...Z Twojego wpisu wynika że nie ważne jakiemu głośnikowi robimy symulację, ważne żeby był takich samych rozmiarów... co jest błędem.
bys przeczytal dalej co polecilemja przynajmniej odpaliłem program aby sprawdzić.
Ty wolałeś napisać to:
4szt na kolumne. 2 tunele zlozone z 2 tuneli kazdy. w ten sposob przedluzysz tunel i go wyprofilujesz z obu stronnie bardzo kumam. Dwa czy cztery?
ze sklepuskąd wziąć te tunele "HD-12" skoro podaje model.
i jak pisalem zmieni sie jedynie wykres...
ze sklepu
pamie moderatorze, poziom panskiej wiedzy mnie czasami zaskakuje...
powaznie zastanawiam sie nad twoja funkcja... nie wiem czy masz gorszy dzien czy co...Aha, czyli Twoim zdaniem wykres jest nie ważny?
Skąd wtedy "konstruktor" ma wiedzieć na jaką częstotliwość najlepiej stroić obudowę?
Co z tego że zestroisz obudowę na częstotliwość X skoro przy częstotliwości Y zagrało by lepiej, ale się o tym nie dowiesz bo robisz symulację nie tego głośnika co trzeba?
ale autor sobie nie radzi z wprowadzeniem danych do programu - stad wybor innego glosnikaPaweł ale co nas obchodzą teraz inne głośniki
Mamy stx'a na blacie i dla niego trzeba symulowac obudowe
ja go slyszalem tylko w jednej aplikacji - byl tak spokojny ze az nudnyFountek NEOCD 3,0 - nie miałem do czynienia ze wstęgą i boję się by nie był zbyt agresywny?