Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
a z reszta porownaj cene.....skoro National deklaruje cene sztuki przy zakupie >1000 na poziomie 2.90$...........to ile moze kosztowac orginal w Polsce?
Kiedyś kupowałem w prolechu, po 12zł/szt chyba, wyglądały trochę podejrzanie jak wyluty, ale grają do tej pory u znajomego w knajpie, dodam że nie są oszczędzane, grzeją się mocno, zasilanie +-38V obciążenie 8R . Radiator jest ciut przymały ale dają rade.
Uważam że lepiej kupić oryginał za 22zł niż podróbę za 12. Przecież to nie jest wielka różnica. Bo w przypadku podróbek istnieje ryzyko kupienia niedziałającej, poza tym podróby są delikatniejsze od oryginału (tak jak w przypadku STK). A po trzecie mogą mieć gorsze parametry jeśli chodzi o brzmienie. Po czwarte mogą mieć dużą rozbieżność parametrów. Nie wiem jak z tymi dwoma ostatnimi punktami (pomiarów nie robiłem) ale zawsze lepiej mieć pewność oryginału.
graja ladniej od podrobek znaczy od tej jednej ktora zostala przy zyciu na przyszlosc nie mam watpliwosci, jako ze nie robie tego na zarobek a dla dobrego efektu to bede stosowal orginalne kosci...nie mam czasu i nerwow na wybuchajace scalaki
Ja tam mam chyba alergię na podrabiane końcówki mocy. Audiofilem nie jestem ale czuję ich lepszą szczegółowość i kontrolę nad głośnikiem. Najbardziej daje się to odczuć przy niskich tonach (tylko oryginał daje mocne i głębokie brzmienie). Do tego dochodzi fakt, że przy dużych głośnościach nie rosną zniekształcenia. Widocznie LM3886 podróbka jest robiony tak samo jak STK podróbki - mniejsza struktura elementów mocy. Oryginał TDA7294 też potrafi zagrać - może nie ma tej szczegółowej góry i średnicy ale dla mniej wymagających może być (do basu np). Podróby zarówno LM jak i TDA grają dobrze. Co do podróbek to w niektórych sklepach te najpopularniejsze końcówki (z racji największej mocy w serii) kosztują taniej (koło 10zł) niż ich słabsze wersje (16-18zł) bo wiadomo opłaca się podrabiać najpopularniejsze scalaki. A tych słabszych i mniej popularnych (np TDA 7295 7296, LM2886) nie opłaca się podrabiać.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.