• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Loudspeakershop - zbiorowe zamówienie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Informacja
Głośniki są na stanie sklepu. Zamykam listę.
Na stanie sklepu nie ma głośników T9930 i nie przyszły też z nową dostawą, więc kolega shilay proszony jest o info czy mimo to chce zamówić 8935a.
Zamówienie zostanie złożone dziś wieczorem, wtedy też zostaną rozesłane informacje o płatności na moje konto.

Mam nadzieję że jeszcze dzisiaj będą jakieś informacje, bo jutro rano wyjeżdżam do końca tygodnia, w miejsce gdzie praktycznie nie będę miał kontaktu ze światem:) Jedynie komórka zostanie. Wolałbym już dzisiaj to załatwić.

PW zostały rozesłane.

Aktualna lista znajduje się poniżej:

Usher T9950:
Jamess8 - 4szt
Areek2 - 2szt
hansons83 - 2szt
Adam_85 - 2szt
mellowman - 2szt
kiszuriwalilibori - 2 sztuki
djrobus1 - 2szt
Alchemiq - 2szt
Lucky_Luke - 2szt
krzychu73 - 2 szt
shilay - 2 szt

Usher 8948A
Kiszuriwalilibori -2 sztuki
Adam_85 - 2 szt
mellowman - 2szt
.3lite - 1 szt

Usher 8935a
roman763 - 2 sztuki
bikoz - 2 sztuki
Sunny - 2 sztuki
scythe1123 - 2 sztuki
shilay - 2 sztuki

Informacja
Na wpłaty czekam do 2 lipca włączenie. 3 lipca składam zamówienie.
Każdy widzi powyżej co zamawiał, więc każdy będzie potrafił sobie sam przeliczyć ile ma wpłacić. Ceny zostały podane w PW.
Każdy powinien dodać kwotę wysyłki towaru do Was + koszt pakowania (do mnie przyjdzie wszystko pewnie w jednym kartonie i będę musiał to przepakować w paczki do Was) - wysyłka możliwa kurierem (20zł) lub pocztą (15zł). Koszt pakowania to 2zł od każdej osoby. Czyli do ceny głośników dodajemy 22zł lub 17zł.
Jeśli ktoś już wcześniej wpłacił na konto (były takie osoby) to proszę tylko o podanie adresu do wysyłki.
Dla tych co jeszcze nie wpłacili także proszę o podanie w informacji zwrotnej adresu do wysyłki.

Czyli mnożymy ceny tego co chcemy przez ilości jakie chcemy, dodajemy 17zł lu 22zł.
W tytule przelewu proszę o wpisanie "diyaudio - zamówienie z LS - nick z forum".
Lista zaksięgowanych wpłat wraz z ewentualnymi adnotacjami będzie uaktualniania co najmniej raz dziennie w tym wątku. Proszę o zaglądanie tutaj.

---------- Post dodany o 10:28 ---------- Poprzedni post o 21:54 ----------

Informacja
Osoby, które wybierają wysyłkę kurierem proszę o podawanie wraz z adresem numeru telefonu. Ułatwi to pracę kurierowi i usprawni odbieranie paczek.

---------- Post dodany o 19:09 ---------- Poprzedni post o 10:28 ----------

Informacja
Lista wpłat:
Legenda - zielony: wszystko opłacone, czerwony - brak wpłaty za całość zamówienia.

jamess8
Areek2
hansons83

Adam_85
mellowman
kiszuriwalilibori
djrobus1

Alchemiq
Lucky_Luke
krzychu73

shilay
.3lite
roman763
bikoz

Sunny
scythe1123
- proszę o PW z adresem wysyłki i numerem telefonu!

---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post o 19:09 ----------

Dziś nikt nie zdecydował się na wpłatę, więc nie ma co aktualizować.

ja będę wpłacał piątek albo sobota, więc żeby nie było zbędnego czekania na moją wpłatę przed czasem;P No chyba, że byłaby jakaś sytuacja, że trzeba albo, że czekamy tylko na mnie to wtedy jakoś bym wpłacił szybciej. Widać, jednak, że raczej nie będzie takiej potrzeby.

Nie na temat...
LuSzTi - zrobiłeś za duży margines czasowy na wpłaty. Jeśli ktoś wpisuje się na listę w kwietniu i nadal nie może przelać w czerwcu to przykra sprawa. Przez takich są później 2 tygodniowe opóźnienia. I po co ?

Jak nie wpłacą to wylecą z zamówienia. Proste. W poniedziałek wieczorem jeśli nie będę miał wpłaty to nie będzie miał ktoś głośników w tak dobrej zniżce. Jego strata. Dla mnie miej pracy. A szybko taka zniżka się nie pojawi.

Tak, aby nie spoufalać się to szacun chłopaku. Jak będzie kiedykolwiek możliwość spotu DIY, to stawiam wiadro browara.

Informacja
Z racji, że forum nie działało i zainteresowani nie mogli wpłacić pieniędzy (brak dostępu do danych do wpłaty) zamówienie nie zostało na razie zrealizowane. Do paru osób udało mi się dotrzeć przez inne fora, ale niestety nie do wszystkich.
Z racji, że forum ruszyło dwie osoby, które jeszcze nie wpłaciły mogą to zrobić do jutra. Więcej czasu już nie będzie.
Zamówienie na głośniki zostanie zrealizowane w piątek.

Lista wpłat:
Legenda - zielony: wszystko opłacone, czerwony - brak wpłaty za całość zamówienia.

jamess8
Areek2
hansons83
Adam_85
mellowman
kiszuriwalilibori
djrobus1
Alchemiq

Lucky_Luke
krzychu73

shilay
.3lite
roman763
bikoz
Sunny
scythe1123

PROSZĘ WSZYSTKICH BIORĄCYCH UDZIAŁ W ZAMÓWIENIU O ZAPISANIE SOBIE MOJEGO ADRESU E-MAIL, MOŻE SIĘ PRZYDAĆ W RAZIE KOLEJNEGO PADU FORUM

luszti(szympans czy inna taka)o2.pl

Ostatnia edycja:
Zamówienie złożone, czekam na potwierdzenie. Wszystko powinno się zamknąć w przyszłym tygodniu.

Informacja
Zamówienie potwierdzone i opłacone.
Mam nadzieję, że głośniki jutro, najpóźniej w środę u mnie będą.

---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post o 13:30 ----------

Informacja
Cztery paczki zostały dziś wysłane do mnie. Niestety z racji ilości głośników nie udało się załapać na darmową przesyłkę. Kurier został wyceniony na 34zł. Jest 16 zamawiających, więc proszę każdego o dopłacenie 2zł. Dane wszystkim znane. Jeśli ktoś od razu więcej wpłacił to nie musi wpłacać. Jutro przepakuję głośniki, przygotuję paczki i zamówię kuriera na czwartek. W czwartek wyślę także paczki PP. W piątek głośniki powinny być u Was. Każdy otrzyma PW z numerem nadania żeby mógł sobie sprawdzać status przesyłki.

Ja w sobotę wyjeżdżam pod żagle i nie będę dostępny do 28 lipca. W razie problemów będą one rozwiązywane dopiero po 28 lipca.

Luszti masz jakieś styropiany i inne badziewie do pakowania, bo trochę się boję o los głośników wysłanych pocztą polską.

Każdy głośnik jest oryginalnie zapakowany w swój indywidualny karton, ma swoje wytłoczki styropianowe (midwoofery) lub kartonik pozycjonujący (kopułki). Ja te kartoniki łączę w pary, owijam folią bąbelkową i czarny stretch. Większość wybrała wysyłkę kurierem, PP wybrało tylko trzy osoby i nie jesteś jedną z nich.

Nie panikujcie! Bo to nie pierwsze takie pytanie.

Poza tym nick wypadałoby pisać tak jak jest.

Nie na temat...
sorki jeżeli Cię to obraziło

właśnie bo "lepsze" głośniki są sprzedawane parami, czy tu jest podobnie?

Nie na temat...
Przed przeczytaniem tematu też zapytałem LuSzTiego o zabezpieczenie głośników. Z jednej strony nikt nie chce stracić 400 zł, czy nawet więcej. Z drugiej przetworniki siedzą w pudełkach przystosowanych do transportu konkretnych głośników, a jak ulegną zniszczeniu podczas przesyłki to przecież można (a nawet trzeba) sprawdzić przy kurierze i jego firma odpowie za zniszczenia.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót