• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] " LuSzTi-aki" by etaks

Z dźwięku jestem jak najbardziej zadowolony. Po prostu nie mam co ze sobą zrobić gdy nie mam w czym podłubać;) Chcesz kupić?:)
Teraz chętnie złożyłbym jakieś tl-ki.

kolego miałbym do Ciebie wielką prośbę, widze, ze skoro sam składasz kolumienki to i mi dasz rade pomoc

W mx-140 masz parę awx-ów na monitor, ale wyższa cena. Już sam musisz zdecydować, osobiście nie słyszałem konstrukcji na tych awx-ach więc nie mogę porównać

Do tej pory spotkałem sie tylko z jedną wypowiedzią, że awxy tak jak kosztują 2 razy wiecej tak i też grają 2 razy lepiej. Poczekam, przemyśle może w miedzy czasie ktoś coś jeszcze na ten temat napisze;)

Do tej pory spotkałem sie tylko z jedną wypowiedzią, że awxy tak jak kosztują 2 razy wiecej tak i też grają 2 razy lepiej. Poczekam, przemyśle może w miedzy czasie ktoś coś jeszcze na ten temat napisze;)

Moją wypowiedź masz kolejną... jak dla mnie jest duza przepaść miedzy AWX a tymi FGX. Mimo wszystko dołożyłbym do czegoś lepszego niż AWX.

Witam. Planuję zbudować takie głośniki (Chłopak jeszcze nie wie, ale na pewno się ucieszy:flapper: ), zastanawia mnie ile mocy musi mieć wzmacniacz dla tych kolumn?

od 10w w gore
na 1w tez zagra, ale wtedy basem sie nie popisze

wbrew pozorom 1w to wcale nie malo/cicho ;)

a idealna moc dla tego zestawu to? Aktualnie posiadam DENON PMA-510AE 2x70 przy 4 ohm, nie będzie za dużo?

Powrót