Później podłączyliśmy pod Yamahę i było więcej basu ale nadal za mało. Dlatego za parę dni podjadę z moim wzmacniaczem żeby potwierdzić lub nie moje drugie zastrzeżenie co do litrażu i strojenia.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

dlatego robie komplety z konektorami - nic nie powinni popsucmarian napisał:Wysłałeś mu te z kablami,w tym rzypadku każdy będzie wiedział jak przylutować kable,i to jest w porządku bo nie ma w tedy możliwości pomyłki.
kazdy egzamplarz jest testowany i sprawdzanymarian napisał:Paweł S.,mam zastrzeżenia co do twojej zwrotnicy. I tu pytanie: czy te zwrotnice które sprzedajesz słyszałeś?
projekt skopiowany z forum czy sam cos zrobil?marian napisał:Dlatego za parę dni podjadę z moim wzmacniaczem żeby potwierdzić lub nie moje drugie zastrzeżenie co do litrażu i strojenia.
Pawel S. napisał:projekt skopiowany z forum czy sam cos zrobil?
nie, to zadna roznicaxkibelx napisał:Litraż komory niskotonowej wynosi ok.31,5L czyli 1,5L więcej niż w projekcie.
Czy to aż taka wielka różnica???
Zawsze można zmniejszyć o te 1.5L
Marianowi raczej chodziło o coś w granicach 20L.
no i to właśnie trzeba wyeliminować , w tym amplitunerze nawet stereo przechodzi przez procesor, jest digitalizowane i pieprzy dźwięk. Jedyne podłączenie które omija procesor to wejście 5.1 kanałowe, podpiąć tam stereo i zacznie to może grać, wiem bo sam to u siebie przerabiałem.Patefil napisał:mnogość ustawień amplitunera
Może nie jest go za dużo ale jakość ja za taką cenę jest dobra. Gitara basowa bardzo konturowa, perkusja też potrafi zaskoczyć a kontrabas też niczego sobie. :razz:Patefil napisał:Jeśli chodzi o bas to trochę się rozczarowałem zarówno ilością jak i jakością tego podzakresu.
Tak, dobre stereo o mocy co najmniej 100W/kanał.Pawel S. napisał:panowie, podlaczcie pod to normalny wzmacnaicz stereo bo to chyba wina ampli :???:
pharoh napisał:Czy wczesniej sluchales jakis konstrukcji DIY ?. Czy do tego momentu miales stycznosc tylko ze sprzetem ze sklepu ?.
marian napisał:Nie wiem czy xkibelx zrobił to o co go prosiłem
Niestety, ale Twoje domysły są chybione. Od 25 lat sam sobie buduje kolumny i nigdy nie miałem na własność kolumn ze sklepu. Sam sobie wymyslam koncepcje i je konstruuje. Zrobiłem tylko dwa klony sklepowych kolumn i obydwa oceniłem negatywnie. Były to Bolero 200 Tonsila i ostatnio Totemy Mite.marian napisał:Patefil, nie znamy się (może wkrótce) ale po twoim poście domyślam się że chyba nie składasz kolumn tylko je kupujesz,co za tym idzie nie orientujesz się w budowie kolumn,co,jak i dlaczego.