• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mały subwoofer

Robson132 napisał:
jakby mieć jakieś trafo za 50zł to za 180zł masz super wzmacniacz :grin:
jakby dołożyć jeszcze 100zł to miałbyś nie 50 niecałe, a 150w przy 8R i to w gotowym panelu u Irka :)

Pawel S., albo za 200 ;) jeśli ktoś nie mieszka w dużym/dobrze zaopatrzonym miescie to lepiej nie zawracać sobie głowy :)

Robson132 napisał:
to słowo jakoś mi umknęło :) ale tak czy inaczej lepiej do tranów dołożyć :)

A może ktoś testował już Gdn 22-300-8 SW?? Bo na papierku prezentuje się całkiem okazale w stosunku do ceny :)

tak, jak dla mnie głośnik gorszy od SCXa, bardziej muli i mniej wykopu ma, przy wcale nie lepszym zejściu.

Robson132 napisał:
Co do wzmaka to ja polecam mostek TDA7294 irka, ... jakby mieć jakieś trafo za 50zł to za 180zł masz super wzmacniacz

To trafo do tego wzmaka ile może kosztować , bo w tej wypowiedzi brzmi jak by zastosować najtańsze ? Pomysł z głośnikiem od dołu - ciekawy .

nowka najtaniej w toroidy.pl.. wychodzi naprawde tanio ale niestety dochodza koszta przesylki wiec pojedyncze trafko czasem sie nie oplaca bo mozna dostac taniej na miejscu

amdr napisał:
...ja mam STX 22 ale model SS z kevlarową membraną i ładnie śmiga.
Wersja SS ma membranę z włókna szklanego.

Polecam GDN 22-120-4SS.
Ja zrobiłem suba z wersji 4R bo taniej wyszło i ładnie śmiga.
8R podobno lepsza ale wzmacniacz trzeba mocniejszy.

no właśnie mam 22-120-4-SS, potrafi przymulić, do kina w sam raz :) niezłe zejście ma, choć obudowa nieduża - 40x30x30cm. z pochyloną dolną ścianą wychodzi 30 litrów. strojenie koło 35Hz jeśli dobrze pamiętam. do muzyki pop, rock starcza dobre stereo.

Ja mialem 22-120-8-sc i bylo z niego troche "masy" jednak wolalbym dolozyc do tego scxa jesli gra tak dobrze jak tonsil 20/80/2 w wg forumowiczow ktorzy go mieli gra.

imho więcej kopa od tonsila ma, wkońcu naprawdę dośc udana 8 stxa , no może poza serią AW i prototypowymi SW :)

a może mi ktoś pokazać rożne rodzaje tych traff . To powiem które widziałem u mnie w elektronicznym ? Był bym wdzięczny.Chodzi mi o to czy może być toroidalny ?

no dobra. Czyli GDN-22-140-8-SCX + TDA7294 irka + toroidalne trafo to dobre połączenie ?

Powrót