• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mały Subwoofer

• Autor wątku Autor wątku Rfck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
1
Witajcie :)

Przychodzę z prośbą o polecenie małego Subwoofera. Musi być mały bo muszę go upchnąć przy biurku..
Najlepiej 8 cali, może jest jakiś fajny, niedrogi głośnik CA do małej obudowy ?
Może w końcu jest jakiś godny polecenia wzmacniacz do takiego suba ? może coś z ALI ?
Ogólnie to tylko do uzupełnienia basu w monitorach( grają od 85Hz)

u-dimmension element 804
re/excursion 20cm
jl audio 8w3v3
audio system hx8sq

tak na szybkiego samochodowe glosniki ktore graja w 6-10 litrach

uuu, zapomnialem ze tylko rynek UK :p
pokaz linki do sklepoe CA na tamten rynek

HX u nas 500zl
JL nowy to 800zl
tak wiec angole zdzieraja bardziej :p

Chyba że ktoś na forum sprzedaje w dobrych cenach jakieś fajne głośniki ? Nie jestem na bieżąco.

18 litrów moge maksimum zrobić, producent podaje minimum 15 dla mds w klozecie.
Jaka budka na tego hertza ?

Ceny głośników w UK to ogólnie nie porozumienie np. Hertz DCX 100.3 w PL to 140PLN, w UK to 50GBP. Radzę uważać na zakupy online z Amazon i eBay, UK to "centrum przeładunkowe" z Chin, tu lądują wszystkie podróbki wszystkiego. W UK nikt niczego nie szanuje (elektronika, samochody etc.) i żaden sprzedawca nie cacka się z zwrotami i towar rozpakowany leci na handel jako nowy, już nie raz dostałem np. monitor, który był używany, wcześniej rozpakowany czy chłodzenie, którego ktoś nie umiał założyć na CPU, wytarli tylko pastę z stopki, dodali za free jakiś szajs, nawet finów nie poprostowali ( overclockers.co.uk jeden z największych graczy w UK). Najlepiej dogadaj się z jakimś PL sklepem, że zamówisz sobie kuriera po odbiór. Najtaniej wyjdzie z parcel2go, w zależności od wagi i wymiarów zmieścisz się w 15GBP za DPD Classic (dostawa 3-5dni). W miarę przyzwoite ceny ma soundimports.eu, ewentualnie szukaj na niemieckim ebay, wysyłka tania z GER do UK.

Ceny głośników w UK to ogólnie nie porozumienie np. Hertz DCX 100.3 w PL to 140PLN, w UK to 50GBP. Radzę uważać na zakupy online z Amazon i eBay, UK to "centrum przeładunkowe" z Chin, tu lądują wszystkie podróbki wszystkiego. W UK nikt niczego nie szanuje (elektronika, samochody etc.) i żaden sprzedawca nie cacka się z zwrotami i towar rozpakowany leci na handel jako nowy, już nie raz dostałem np. monitor, który był używany, wcześniej rozpakowany czy chłodzenie, którego ktoś nie umiał założyć na CPU, wytarli tylko pastę z stopki, dodali za free jakiś szajs, nawet finów nie poprostowali ( overclockers.co.uk jeden z największych graczy w UK). Najlepiej dogadaj się z jakimś PL sklepem, że zamówisz sobie kuriera po odbiór. Najtaniej wyjdzie z parcel2go, w zależności od wagi i wymiarów zmieścisz się w 15GBP za DPD Classic (dostawa 3-5dni). W miarę przyzwoite ceny ma soundimports.eu, ewentualnie szukaj na niemieckim ebay, wysyłka tania z GER do UK.

Ciekawe to co piszesz, mieszkam tu już trochę czasu i nigdy nie miałem problemu z żadnym sprzętem elektronicznym, jedynie widziałem mnóstwo podróbek słuchawek Marshall, ale okazuje się że to akcja na całą europę i kupiłem od dystrybutora żeby mieć pewność.
To że niczego nie szanują to niestety prawda.
Właśnie szukam w Polsce czegoś i wysyłam zapytania czy mogą mi wysłać, ewentualnie sam zamówię kuriera.

Czy ten MDS aż tak źle gra w klozecie ?

W symulacji ten Hertz wygląda nieźle, tylko jak upchnąć takie niskie strojenie w obudowie 15litrów - 36Hz.
Na SCA ktoś pisał że minimum to 7.5cm rura.. myślałem nad szczelinowym bo obudowa musi mieć konkretne wymiary, mimo to nie da się tego wcisnąć :crying:

Ostatnia edycja:
Powrót