Coś mi się zdaje że dziwnym trafem nie miałeś żadnego z wyżej wymienionych głośników, a widziałeś je co najwyżej na obrazkach. Pewnie dlatego irytuje Cię że ktoś mając nawet tani głośnik stara się z niego jak najwięcej wyciągnąć , choćby dla zabawy, najlepiej spojrzeć na zdjęcie arna 150 i powiedzieć że dwa zagrają najlepiej w 10l closed :| A jeśli ktoś będzie miał inne zdanie, a w końcu od tego jest forum to już znaczy że coś z nim nie tak , że się wymądrza itd... ehh... Nic dziwnego że pis u nas rządzi ;]lizaczczio napisał:Moze i przeciętny pomysł, ale taki ma być - tani i prosty. i mały!!!
No i co chcesz udowodnić tą wypowiedzią ? To że jeśli ktoś chce zrobić coś tanio to może głośniki tylko w closed wsadzać? Nie oceniaj innych swoją miarą, są ludzie którzy mają wyższe aspiracje, niezależnie od tego czy mają na głośnik 50 czy 500zł.lizaczczio napisał:jeżeli ktos chce coś zrobić tanio i łatwo to nie będzie się bawił w obudowy 6th/4th pass dla głośnika za maks 50pln.Może być i lepszy pomysł, ale za cenę porównywalną z alpierdem albo nawet teslą jakoś się nikt nie wychylił.
A co do wychylania - ja się wychyliłem ;] I zresztą nie tylko ja, jest na całe szczęście grupa ludzi którzy wiedzą o co chodzi w diy

Pozatym nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie nie gra cena , czy nazwa , tylko głośnik, więc fakt że coś kosztuje tyle co alpierd jeszcze nic nie oznacza. Jak myślisz , dlaczego już nikt nie robi nic na lw800 ??
mimo że nie miałeś w ręku żadnego z tych głośników, no ale drogie są = muszą być wspaniałe...lizaczczio napisał:Jasne, że wolałbym dac jakąś bayeme (chyba tak to się pisze) albo hertza
Aha - ta firma nazywa się beyma, a nie bayema

Olizaczczio napisał:ale nie widze potrzeby.Nie mam zamiaru puszczać dudniącej muzy i chwalić sie po wioskach jak mi w bagażniku łupie NIE! Chce mieć szybki basik bez mulenia i takiego natężenia, że rejestracja mi odpada.

Czytasz wogóle moje wypowiedzi ?? Odnoszę wrażenie że nie...I stwierdzam, żen ie ma co szukać pomocy na tym forum bo się trafi taki typ, co się czepia, że ktos chce użyć alpierda, ale jakoś nic lepszego za porównywalna kase nie potrafi doradzić, tylko szpanuje, że testował stx w kilku obudowach. Poprostu gratuluje osiągnięcia.
Z tej mojej wypowiedzi można wyciągnąć pare informacji/sugestii:Projekty mocno przeciętne. Jeśli już arny 150 to tylko br,a co do lw800 to pomysł byłby dobry , ale ze 4 lata temuNie wiedziałem żę ktokolwiek wyleci jeszcze z tym głośnikiem. Lepiej kupić arna 226 07 4.
-Twoje projekty (na oko robione) nie są mistrzostwem świata i można by spróbować pomyśleć nad czymś innym, niekoniecznie droższym co będzie zdecydowanie lepsze
-arn150 średnio spisuje się w budzie zamkniętej
-lw800 nie spisuje się wogóle

-arn226 07 4 to godny uwagi głośnik. Tani, też zagra w 20l closed o lata świetlne lepiej od ww alpierda, łatwo go napędzić, ma ciekawą barwę , wykop, bardzo fajnie się spisuje w wozie w takiej konfiguracji.
No ale do tego potrzeba choć nieco dobrych chęci , których Ci niestety brak , w przeciwieństwie do między innymi złych manier - bo per "typ" to mówić do mnie nie będziesz, oraz ogłady. Zachowujesz się jakbyś przybył tu prosto z grona pt "car audio" na którym właśnie takie zachowania są normą, ew jakbyś był 16 latką z problemami wieku dojrzewania.