• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Magnat Century 1000

Reakcji
0
Witam. Miał ktoś do czynienia z tym wzmacniaczem? Mam go od jakiegoś czasu i interesują mnie opinie innych. Ja jestem ogólnie pod dużym wrażeniem. Mocy mu nie brakuje a i wygląd (wielkość) robi wrażenie.

Załączniki

• magnat.jpg
    magnat.jpg
    543.1 KB · Wyświetleń: 0
zadziwia mnie budowa tego wzmacniacza - wiecej tranzystorow w koncowce mocy niz w zasilaczu

Skoro mocy nie brakuje (widocznie słuchałeś) podziel sie opinią.

Jak na razie wzmacniacz napędza głośnik STX.12.2.500. Jest to drugi już głośnik ponieważ pierwszy się spalił (dodam tylko,że był wpięty pod 1 kanał.Aż strach pomyśleć co by było w mostku). Zastanawiam się nad jakimś sensownym głośnikiem do niego. Na razie mam trzy pomysły: Beyma SCW12, Vibe black air 12, PB XL-124D lub RF P1S4-12.

Jest to drugi już głośnik ponieważ pierwszy się spalił
taniej by bylo wyslac do naprawy...

Na razie mam trzy pomysły: Beyma SCW12, Vibe black air 12, PB XL-124D lub RF P1S4-12.
tanie nowe rockfordy sobie odpusc
PB dla mnie to porazka, ale tego modelu nie slyszalem a zapowiada sie ciekawie
vibe nie wytrzyma takiej mocy, gra strasznie twardo, no i zaczyna grac w wielkich obudowach b-r
beyma to bardzo specyficzny glosnik. gra jak zaden inny. nie potrafie jasno sprecyzowac do czego bylby idealny bo jest po prostu oryginalny :D

ja bym sprobowal PB lub 2szt STXow

Dzięki za podpowiedź. Nie bardzo chcę się pchać w dwa przetworniki. STX już znam, a chciałbym spróbować czegoś innego. Mocno zastanawiam się nad tą Beymą, ale może polecicie jakieś inne głośniki. Potrzebuję głośnika w miarę uniwersalnego bo słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki (od hh do poważnej). głównie jest to spokojne granie , ale od czasu do czasu lubię też przetestować wytrzymałość blach w autku:biggrin:

No przeglądałem parę opcji już teraz sam nie wiem na co się zdecydować. Może jakieś konkretne propozycje. Auto to Audi A4 b5 sedan, radio clarion vx401e, wzmacniacz jw.

Powrót