Wszystko przebiegło pomyślnie, głośniki ARN-226-07/4 dostałem z Akkusa na drugi dzień, włożyłem do skrzynek i uzykałem prawie to o co mi chodziło, czyli kontrolowany bas, bez dudnienia. Naprawdę ten glośnik jak na tak niską cenę jest rewelacyjny. Prawdą jest że w kinie domowym jest troche mało basu ale do stereo jest super (amplituner starszego typu Yamaha HTR-5630 RDS). W przyszłym, tygodniu postaram się umieścić fotki tych kolumienek.
Teraz czas na zwrotnice, a mianowice w głośnikach niskotonowych słychac dialogi męskie (bardzo cicho), czy tak ma być? Druga sprawa co robi w zwrotnicy kondensator 100 mikrofarada, jeżeli dobrze zobaczyłem to jest on połączony właśnie z głośnikami niskotonowymi z obliczeń wynika (o ile wogóle on dzieli częstotiwość niskotonowca) że podział na niskotonowcach jest ~ 400Hz, czy to trochę nie za dużo, może lepiej ciać na 300Hz?
Jeszcze chciałbym dodac że pozostałe kondensatory mają pojemność 6,7 mikrofarada oraz 4,7 mikrofarada, cewek niestety nie mam jak zmierzyć).