Witam. Mam problem a mianowicie pomalowałem dziś GDN-a biała farba modelarska. Gdy farba wyschła nastąpił problem gdyż na zawieszeniu się pokruszyła :neutral: Jakiej farby mogę użyć by była elastyczna i się nie kruszyła??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kilkadziesiąt lat temu buty odnawiało się wilbrą-b. długo była elastyczna i nie kruszyła się.maxxx222 napisał:........by była elastyczna i się nie kruszyła??
maxxx222, ty pomalowales tez zawieszenie? :shock: :???:maxxx222 napisał:Gdy farba wyschła nastąpił problem gdyż na zawieszeniu się pokruszyła
czyli pewnie blyszczacy kupiles...maxxx222 napisał:pierwsza nie pokryla dokladnie
Chlorokauczukowa była by odpowiednia,tylko niewiadomo czy by nie zaszła reakcja między zawieszeniem a samą farbą.maxxx222 napisał:Jakiej farby mogę użyć by była elastyczna i się nie kruszyła??
Zależy jakiej farby użyłeś.....Benzyna ekstrakcyjna nie powinna reagować z zawieszeniem,lecz wątpię że go doczyścisz.....maxxx222 napisał:Jak doprowadzić membranę do stanu poprzedniego??
-będzie ciężko bo jest to farba emaliowa, co innego jakby to był akryl.HUMBROL ENAMEL