• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

malowanie proszkowe / oksydowanie stali

Reakcji
0
Koledzy znacie jakac dobra firme ktora moze w rozsadnych pieniadzach pomalowac proszkowo aluminium lub zrobic oksyde na stali??? Moze ktos z Was ma do tego sprzet aby takie cos zrohic???

a szukales u siebie w lokalnych firmach?
u mnie maluja od reki dowolna ilosc przedmiotow
epoksyd koszalin

A ja z innej beczki, da się proszkowo uzyskać kolor zbliżony do aluminium i przy tym zachować "szczotkowanie" ?

150zł ale za samo pomalowanie?

ja mam ceny w zależności od tego co malują i jak trafię, jeśli mają zamówienie na ten sam kolor to 60zł za element, jak nie to 120zł i do tego piaskowanie/szkiełkowanie 50-100zł w zależności ile się zejdzie

A ja z innej beczki, da się proszkowo uzyskać kolor zbliżony do aluminium i przy tym zachować "szczotkowanie" ?
nie - od tego jest anodowanie

Pawel a zapytasz ile u Ciebie by to kosztowalo????
panel do subwoofera 5-20zl! :o
jak dawalem im ok 10 paneli do TDA to wyszlo 5zl/szt
jak dawalem tomka duzy panel to skasowali 20zl
jakosc nie najlepsza (nadlewy na krawedziach) ale zawsze to lepiej niz malowac samemu z puszki

Koledzy znacie jakac dobra firme ktora moze w rozsadnych pieniadzach pomalowac proszkowo aluminium lub zrobic oksyde na stali??? Moze ktos z Was ma do tego sprzet aby takie cos zrohic???

Jeżeli chodzi o malowanie proszkowe, to ma swoje dobre i złe strony. Jeżeli szukasz tanio to potencjalny wykonawca zaoferuje najgorszy - najtańszy proszek w najniższych pieniądzach (według mnie te najtańsze proszki są mocno odpryskliwe) ale firma firmie nie równa i proszki proszkom również.

Sugeruję udać się do lakiernika samochodowego i dogadać się że przy okazji malowania samochodu w jakimś kolorze .....ble,ble ble
Dobry natrysk powietrzny jest ładniejszy od powłoki proszkowej, mało tego daje szereg innych możliwości - patentów jak choćby efekt skórki pomarańcza. W tym przypadku jakość lakieru również odgrywa istotną rolę.

takie cos tylko po znajomosci, a i tak wychodzi drozej

Zależy od gadaczki, jeżeli jest to niewielki detal to za czteropak browara z pocałowaniem ręki (żeby nie powiedzieć że za jednego)
Tylko ze sprawą należy udać się do dobrego domorosłego lakiernika a nie do lakierni u dilera samochodowego.
Osobiście zajmuję się lakierowaniem przemysłowym (natrysk hydrodynamiczny). Wielokrotnie malowałem za dobre słowo postronnym grile, wieszaki, jakieś osłony, drzwiczki i inne duperoły

Powrót