Zrobiłbym sam w tej cenie cos na Usherach i pozamiatane te całe tonsile... Nawet jak zamówię u kogoś dobrze wykonane skrzynki...
Dobrze, ale nie piszemy tutaj o robieniu kolumn samodzielnie, tylko o kupnie nowych, z gwarancja producenta

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zrobiłbym sam w tej cenie cos na Usherach i pozamiatane te całe tonsile... Nawet jak zamówię u kogoś dobrze wykonane skrzynki...
Jak wchodził to kosztował coś koło 100zł, teraz widzę cena o 40zł wyższa... Ciekawe na ile to ten Tonsil, zapasy magazynowe czy sklejany w garażu?
Jeśli to rzeczywiście tamten GDN 17/100 to zdecydowanie warto sie nim zainteresować. Pamiętam jak miałem zakupić parę tych głośników ale nie zdążyłem bo Tonsil upadł...
---------- Post dodany o 18:18 ---------- Poprzedni post o 16:23 ----------
Widzę że także posiadają 13/50/9 czyli wznowili produkcję. Ciekawe czy te głośniki mają takie parametry oraz powtarzalność jak deklaruje producent?
Racja, gdyby wybierać między 15AWX a 13/50/9 za 140zł to ja też bym wolał AWX-a, jest trochę lepszy. Ale niestety, 15AWX jest rzadko kiedy dostępny..Według mnie dobra propozycja ceny dla GDN13/50/9 przy AWXie 15cm to około 100zł. AWX jest wyraźnie lepszy...
Dokładnie jest tak jak dolphin opisał. No i Tonsil gra bardziej kickbasem. Ogólnie ciężko byłoby wyłonić zwycięzcę, zależy kto co preferuje, ja wybrałem jednak AWX-a ze względu na tą lżejszą i bardziej wyeksponowaną średnicę.I dlaczego wybralaby taki, a nie inny.
ej Luszti co Ty wiesz o miedzianych kablach... ![]() Prawdą jest, że jak się ma styczność z lepszymi głośnikami to człowiek zawsze do nich ma odniesienie. Ja dzisiaj wiem, że Ushera nie kupię już, bo to półśrodek między powiedzmy tanim do tysiaka sprzętem a takim za ponad 2-3tysiące. Do konstrukcji za tysiaka ten 15AWX jest rewelacyjny, oczywiście z porządną kopułką. Natomiast jakby iść wyżej to wolałbym trochę odłożyć i iść dopiero w 18W531 i D2905/9700, który będziemy stawiali. Tonsil już mnie nie rajcuje, chociaż jak kazdy z nas, mam kilka głośników na półce i czas je dokończyć aby później nie schodzić po niżej zakładanego minimum. No i pamiętajmy, że nowa seria na białych membranach STXa ma wyjść "niedługo" i podobno ma zrobić zamiesznie... ![]() | ![]() |