matronix.pl napisał:
nie wiedziałeś do czego się przyczepić to przypiąłeś się do mojego nicka
Widzę, że nie pojąłeś aluzji wynikającej z porównania do Matrix'a (zbieżność fonetyczna jest przypadkowa)... może nie oglądałeś filmu... nie wnikam. Tłumaczyć Ci tej prostej metafory nie będę
SŁAWOMIR napisał:
układanie pod dowolnymi kątami wcale nie oznacza gorszego funkcjonowania urządzenia a pozwala na zmniejszenie gabarytów płytki
Oto właśnie chodzi (czego p. Matronix nie pojął do tej pory). Aspekt ekonomiczny się kłania.
matronix.pl napisał:
Na forum nie czas i miejsce na kłótnie o nicka, tylko dyskusja o sprzęcie dla tego ta wypowiedź była pusta.
I tu masz zdecydowanie rację

Dlatego proponuję zakończyć personalne wybiegi i zrezygnować z off topic. Jednak moje uwagi co do sprzętu (których skomentowanie skrzętnie omijasz) utrzymuję w mocy
matronix.pl napisał:
Wywnioskowałem jednak, że bardziej liczy się cena a nie jakość i to ma być profesjonalizm?
A na jakiej podstawie to wywnioskowałeś ? Tajemnicza pozostaje dla mnie Twoja droga dedukcji. Jeśli sądzisz, że aspekt ekonomiczny nie ma nic do rzeczy to na tym rynku nie zaistniejesz zbyt długo. Z drugiej strony z Twoich wypowiedzi da się wysnuć twierdzenie, że zdajesz sobie sprawę z konieczności obniżania do maksimum ceny produktu bez utraty jego jakości. Powiedz mi zatem czemu (przy okazji przypomnę moje spostrzeżenia z wcześniejszych wypowiedzi, których zdajesz się nie zauważać) nie osiągać niższej ceny nie kosztem gorszych elementów czy gorszej funkcjonalności urządzenia, ale lepszego wykorzystania istniejących, minimalizacją PCB, redukcją elementów zbędnych (np. przewody) ? Jeśli nie chcesz redukować ceny dla klienta końcowego, to w zamian za zysk jaki osiągniesz wspomnianą drogą możesz zaoferować "korzyści dodane" (np. nadruki na panelu, lub dodatkowe układy zwiększające funkcjonalność urządzenia).
Moim zdaniem to są kwestie nad którymi powinieneś się zastanowić.
Kolejną nie do końca wyjaśnioną kwestią jest fakt mocowania radiatora, który ludzie nie bez kozery wystawiają na zewnątrz. Taki sposób jego montażu (z płytką pod spodem) całkowicie to uniemożliwia. Podam Ci argument, który powoduje, że nadal uważam to za wadę Twojego wzmacniacza:
Wyobraźmy sobie kompaktowy subwoofer w obudowie zamkniętej, w której to dla maksymalnego obniżenia dobroci całkowitej konstruktor zastosował wytłumienie w całej objętości. W takim hipotetycznym przypadku nie ma mowy o skutecznym wypromieniowaniu ciepła z radiatora jeśli układ będzie się znajdował wewnątrz obudowy (konwekcja ciepła jest mocno ograniczona w takich warunkach). Druga sprawa dotyczy chłodzenia radiatora wentylatorem: ta sama hipotetyczna sytuacja uniemożliwia wykorzystanie wentylatora wewnątrz obudowy ze względu na fakt możliwości dostania się samego materiału tłumiącego w łopatki wiatraczka. Przytoczona przeze mnie tu obudowa closed wytłumiona w całej objętości nie należy do wydumanych bajek, ponieważ jak wiadomo obudowy zamknięte tłumi się mocno i najczęściej właśnie w całej objętości.
O jakości funkcjonowania samej elektroniki nadal się nie wypowiadam z dwóch przyczyn:
- nie miałem tego wzmacniacza u siebie więc mówię o tym co widzę na zdjęciach
- nie mam powodu, by wątpić w jej dobre funkcjonowanie tym bardziej, że słowa ŁUKASZA to potwierdzają (mając na uwadzę margines błędu wynikający z subiektywnej natury przeprowadzonego przez ŁUKASZA testu).
W momencie kiedy dopracujesz rzeczy, o których mówię osiągniesz conajmniej dwie korzyści:
- powiększysz grono potencjalnych klientów.
- ja nie będę mógł powiedzieć nic złego o aspekcie użytkowym Twoich wzmacniaczy, który to jest składową jakości produktu

Mam nadzieję, że tym razem nie zarzucisz mi pustosłowia