• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Maskownica na głośnik 30cm

Reakcji
0
Witam,

Skończyliśmy skrzynkę do auta, z uwagi że w końcu głośnik się do niej zmeiści i nie będzie przykręcony odwrotnie to szukam jakiejś bardzo ładnej maskownicy/osłony na mojego suba (lanzar opti 1232d), musi być dość mocno odsadzona ze względu na jego duży resor i dość duży skok, co moglibyście polecić? DLS miał takie ładne w stylu pająka, ale nie wiem gdzie to można dostać. Może jakieś inne ciekawe propozycje? Ew. coś taniego na szybko żebym głośnika nie uszkodził.

W tej z allegro troche malo pretow przydalby sie jeszcze na srodku bo teraz to i tak mozna latwo uszkodzic membrane a w ogole to jezeli chodzi tego typu maskownice to podskocz do najblizszej hurtowni stali i kup sobie kilka pretow i do roboty. bedziesz mial taka maskownice jaka Ci sie mazy a nie taka jaka ktos ma na sprzedaz. :razz:
Pozdrawiam!!!

Hmm, na razie moze styknie, choc duze przeswity i mozna czyms membrane uszkodzic :(

[ Dodano: 2007-06-15, 22:38 ]
Cos bardziej finezyjnego by sie zdalo :( Lub gestszego

A właśnie że potrafimy i jak nam nic z w/w nieodpowiada to pytamy na forum :)

właśnie ma ktoś pomysł jak zrobić maskownice z takich dwóch prętów? Tzn. jak je przymocować, żeby sie mocno trzymało i wyglądało ładniej niż te z allegro.

Kajman, ja doskonale was zrozumiałem ale jak wam nic z tego nie odpowiada, a nic już innego nie ma to jak sama nazwa forum mówi DIY!

Barthez, Jeśli już ponawiercasz otwory w tych prętach i będziesz miał odpowiednio powyginane to dać je na wkręty. Napewno będzie dobrze trzymać

W sumie dobry pomysł. Najlepiej było by nawiercić otwory i nagwintować, a następnie przykręcić od środka.

Barthez napisał:
właśnie ma ktoś pomysł jak zrobić maskownice z takich dwóch prętów? Tzn. jak je przymocować, żeby sie mocno trzymało i wyglądało ładniej niż te z allegro.
mozesz tez wywiercic otwory w plycie i na wcisk je lub z odrobina kleju - tylko wze wtedy to jednorazowka

Tylko, że maskownice trzeba założyć po zainstalowaniu głośnika i jeżeli ją przykleje to głośnika już nie wyciągne więc chyba lepiej bedzie ją przykręcić.

przez b-r to zrozumiem bo otwor pod 10cm b-r jest spory ale przez terminal to dlon mi sie nie przecisnie :???:

Ale to juz chyba przesada?
Grill12X.jpg

lub
1.jpg

Kajman, Czemu uwzasz ze przesada??? fajnie sie prezentuje, a w szczególnosci, te drugie, wygląda ja alusy do samchodu:D, jak dla mnie wypas:)

Powrót