• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Maskownica na subwoofer 12'

Reakcji
0
Witam,
Posiadam głośnik jbl p1222 w obudowie z BR dokładnie taki jak na zdjęciu :

Chciałbym wykonać na niego jakąś maskownice żeby ładnie się prezentowała i spełniała swoje funkcje. Myślałem nad wycięciem laserowo jakiegoś wzoru, znaczka z nierdzewki lub plex tylko nie mam za bardzo pomysłu... Może poradzicie mi cos w tej sprawie albo może znacie jakieś firmy co zajmują się wycinaniem takich rzeczy lub robieniem maskownic...
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc.

takie wycinanie laserem oferuja na allegro - dosc tanio i duzy wybor.
jednak taka maskownica ma wade - jest strasznie gietka :???:
tak wiec przydaloby sie ja albo powyginac (praca sie klania) lub spomoc plaskownikami lub rurkami.

Sam nie wiem, bo bezposrednio do klosza glosnika nie moge przykrecic metalu bo on tez jest stalowy i to raczej nie bedzie wspolgralo, przydalo by sie cos wymyslec zeby przymocowac do skrzynki... tylko jak narazie nic mi do glowy nie przychodzi :/

kojazysz maskownice z drutu na wentylatory do kompa? cos takiego mozna by zrobic ale w wiekszej skali i uchwyty wygiete do tylu zeby moznabylo to przykrecic.
obojetnie co nie wymyslisz to robienie tego na zamowienie bedzie kosztowne :???:

Czesc glosnika ktora wystaje za skrzynke ma 5cm.

A co do ceny za wyciecie czegos laserowo to bede musial sie dowiedziec no chyba ze cos wspulnie innego a fadnego wymyslimy...

z czymś innym niż pręty będzie ciężko , jakieś cięte z plexi mogą być , tanio, łatwe do zamontowania - kupujesz nagwintowany pręt , rurkę i nakrętki, problem jest taki że aby miało to sens to plexi musi mieć 5mm conajmniej.

Powrót