• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Maty na drzwi

• Autor wątku Autor wątku Rfck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jest już temat i to mocny o matach!
Po co kolejny?

Mozesz w ciemno brac silenta a i obejrzyj ofertę gladen'a
Wybierz co lepsze cenowo
Z ostatnich nowosci nic lepszego u siebie nie znajdziesz

To zależy co potrzeba?
Usztywnić mocno boczek, lekko usztywnić boczek czy np tylko pianka bo rezonuje?

Ostatnia edycja:
Albo nawet jak jest bardzo zle to usztywniasz go zywica albo zywica z piachem
Wtedy powstaje cos na wzór pasty braxa

Pianka to jakakolwiek tylko oby sie nie kruszyła w ręku i wody nie wciągała
Popatrz czy nie masz gladen'a gdzies w uk

Pianka to jakakolwiek tylko oby sie nie kruszyła w ręku i wody nie wciągała
Popatrz czy nie masz gladen'a gdzies w uk
Ok dzięki. Ta pianka co wkleiłem jest waterproof o zamkniętych komórkach.
Ten gladen jest dosyć drogi
Gladena nie znalazłem, jedynie na niemieckim eBayu. W ogóle ubogo jest z matami w UK a o zakładach car audio nie wspomne. Znalazłem firmę gdzie za 200 funtów chcieli mi zrobić drzwi jak się później dopytałem tylko zewnętrzna blacha ( bo mam drzwi z blachą szczelnie przykręconą i nie ma otworów technologicznych). Może ktoś się skusi na założenie firmy Car audio z prawdziwego
zdarzenia :)?

http://www.bladeice.com/product/ascendant-audio-smd-15-subwoofer/ ciekawy sub :)

Co powiecie o tej rolce ? Warto brać?

Ostatnia edycja:
To jaki problem zamówić z pl?
Czy wysyłka jest tak droga a uk jest n końcu swiata? ;)
Sami tworzycie sobie problemow

To jaki problem zamówić z pl?
Czy wysyłka jest tak droga a uk jest n końcu swiata?
Zależy co wysyłasz i ile, bo ja np. wysyłam sobie paczkę do 30 kilo za 18 funtow i pakuje tam od razu wiele rzeczy które kupuję w polsce i przepakowuje do jednej wielkiej paczki. W przypadku gdy potrzebujesz rzecz bezpośrednio to koszt wysyłki równa cenę z ceną w UK :)

To masz przeciez kolegów w Polsce
Mozemy ci tu kupic i wyslac do rodziny, zeby wysłali ci wysłali paczke "rodzinna" :)

To masz przeciez kolegów w Polsce
Mozemy ci tu kupic i wyslac do rodziny, zeby wysłali ci wysłali paczke "rodzinna"
Mam już sporo rzeczy do spakowania i za miesiąc właśnie będę taką paczkę wysyłał sam do siebie :D zawsze tak robię bo idzie kilka dni więc zawsze zdążę wrócić ;) Wszystkie paczki zamawiam do rodziny i jak jestem w PL to przepakowuję. W dzisiejszym świecie to tylko odbiór odbywa się nie wirtualnie :)

W przypadku mat chyba za dużo się nie oszczędzi, tego akurat nie porównywałem ale wiele rzeczy kupiłem dużo taniej w PL niż tutaj.
Poza tym nie mam już miejsca na maty w teraźniejszej paczce a muszę je mieć na konkretny termin.

Ja już od dawna tak kalkuluję że mi wychodzi dużo taniej z Polski, tyle że czasem muszę na coś czekać jakiś czas ale mi się nie pali.
Kupię te silenty i piankę tą co wkleiłem. Dzięki za pomoc.

Maja jeszcze inne filmy w podobnym temacie. Dla kogos kto nigdy nie oklejal zobaczyc zamiast przeczytac moze byc pomocne.

Nic wyjątkowego na tym filmie nie ma.
U nas w dziale car audio też nic wyjątkowego nie ma.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chyba koleś zapomniał odtłuścić blachę przed klejeniem mat.

Może ktoś doświadczony coś powie o tym filmie, co by zrobił lepiej albo inaczej ?

Powrót