nie wydaje wam sie ze forum jest mniej przejrzyste ? mam na mysli styl
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ma być zmieniony styl z czasem
Pawel S.
wg mnie biale tlo nie sprzyja czytelnosci forum :???:
wole jednak ciemniejsze tlo - przyjemniej sie przeglada
Chyba udało mi się ten problem już rozwiązać. Mógłbyś przy jakiejś okazji sprawdzić i dać mi znać ?widzę następny problem
do jednego posta nie można dodać więcej niż 4 zdjęcia (linki do zdjęć)
No cóż... widzę, że miałem rację, że nie wszyscy rozumieją konsekwencje zmiany mechanizmu, a to takie proste: inny mechanizm = inna funcjonalność. To czego ode mnie wymagacie (niektórzy) to stworzenie nowego mechanizmu, a nie kupno, instalacja i konfiguracja. vB to nie oprogramowanie Open Source, w którym można sobie wszystko przerabiać do woli (to po pierwsze), a po drugie nie da się w nim wszystkiego ustawić zgodnie z Waszymi marzeniami.1. Zbyt jasna kolorystyka jak dla mnie j.w. bialy razi w oczy mozna by to stonowac
2. Pasek daty nad postami. Nie rozumiem w ogole tego layoutu - po co najmniej wazna informacje pakowac w najwidoczniejsze miejsce? Ciemne, niebieskie paski przyciagaja wzrok i zmniejszaja czytelnosc.
3. Podpis pod postem... na poprzednim forum ustalona byla mala czcionka i w dodatku bodajrze szara a nie czarna. Teraz miesza sie z trescia posta i zajmuje niepotrzebnie duzo miejsca np taki podpis pawla...
4. Stopka. Nawalone pseudofunkjonalnosci. Kto tego uzyje?
- co kogo obchodzi kto przegalda dany temat ?
- podobne watki ? dla poczatkujacych ? od tego jest wyszukiwarka...
- tagi dla tematu ?? po co ?
- uprawnienia, to ze byly wczesniej to nie znaczyze nie mozna wywalic bo kto to czyta ?
Do tego wszystko jest pisane duzymi czionkami i zajmuje mnostwo miejsca... + transfer
Na samym dole informacja o buletinie ? Nie rozumiem przeciez mamy licencje to chyba nie ma wymogu stosowania informacji o silniku? Tak sie robi w freewarowych phpbb itd...
I po co komu data na dole strony
5. Uwagi cudnego. Zgadzam sie z wiekszoscia natomiast Quester odbijasz je jak pileczki pingpongowe...
"duzy natlok, duzo mozliwosci" -> "Czego się spodziewałeś po drogim, komercyjnym vB ? Mniejszych możliwości ? "
itp.. sory ale chyba wychodzisz z błędnego założenia. Dostaliśmy mechanizm który coś oferuje. I stawianie forum nie polega na tym żeby wbić userom do głowy ze oni tego wszystkiego chcą, to jest inny system i proszę się przyzwyczajać tylko żeby wybrać z tego to co przydatne. Mam wrażenie ze jak stopka czy nagłówek jest zbudowana przez twórców tak a nie inaczej to będziesz wciskać ludziom na sile ze tak ma być już i koniec. Wiem bo stawiałem kilka forów ze jest to mnóstwo roboty z przerabianiem szablonów podstron, dostosowywania kolorystyki, grzebania w panelu admina i bawieniu się w addony, ale to jest robota admina wiec nie przekreślaj uwag userow tylko weź je pod uwagę ??
6. Przekierowanie po zalogowaniu na forum... to chyba nietrudne a tak ułatwiłoby życie
7. Nagłówek.. niepotrzebne funkcje.
| ![]() |
Miło, że są tacy, którzy w dużej ilości funkcji dostrzegają potencjał, a nie wyimaginowaną wadę. Jeśli chodzi o modowanie mechanizmu, to przewiduję dodawanie modów tylko mocno uzasadnionych z punktu widzenia funkcjonalności podstawowej mechanizmu i/lub z punktu widzenia obciążenia serwera.Po pierwsze myślę, że forum wygląda bardzo dobrze a przede wszystkim stoi na profesjonalnym systemie! To, że jest dużo opcji to jest zaleta a nie wada forum. A po drugie dobre jest też jeszcze to w nim, że póki co jest nie ma tylu niepotrzebnych modów ; >