• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dobra narazie tyle, spadam bo o 4 trzeba wstac ;-) koniec marudzenia ;p

---------- Post dodany o 00:22 ---------- Poprzedni post o 00:16 ----------

proponowałbym dać akapity (tabluatory, wcięcia) jak wyżej. Tyle lat i nikt z tym nic nie zrobił
zrobione

dobranoc

proponowałbym dać akapity (tabluatory, wcięcia)

Jak już wchodzić w akapitowe przygody, to to, co się popularnie nazywa akapitem, nie jest żadnym akapitem... to werset. Popularnie lecz mylnie określa się jako akapit nowy ustęp tekstu, podczas gdy rzeczywisty akapit (a capite, czyli od nowego ustępu) to wcięcie wyróżniające początek kolejnego wersetu. Wracając do rzeczy, nie wcina się pierwszego akapitu czy tam wersetu, zwał jak zwał. Owszem wyróżnia się wcięciem każdy następny i tu komplikacja taka, że globalnie daje się prosto określić wcięcia akapitów/wersetów - lecz wszystkich tak samo, albo każdy będzie miał wcięcie, albo żaden, więc tak źle i tak niedobrze.
Morał jest taki, by się w ramach forum w akapitologię nie bawić w ogóle, bo i tak wszystkich niuansów poprawnościowych i regulacji norm typograficznych jednolicie i w każdym wpisie zachować nie da, a zwyczaje narzucone przez internet, nie uznający polskich tradycji, smaczków i estetyzmów i tak sprawiają, ze tego uproszczenia nie zauważy dosłownie nikt.

Odczytuje wszystkie posty i dalej w prawym górnym rogu mam informacje że pozostaje np. 8 nieprzeczytanych.
Coś muszę zresetować?

W śmietniku coś leży, wyjdź do głównej strony forum gdzie jest lista działów i kliknij sobie dwa razy w ikonkę przy dziale Śmietnik - to spowoduje oznaczenie jako przeczytane wszystkich postów z tego działu.

Można zmienić ograniczenie minimalnej długości posta na mniejszą wartość? Albo w ogóle to wyłączyć...

@wrotek - zrobione, nie parsuje na BB
@marian - chyba zrobione, sprawdz
@Luszti - zrobione, ustawilem na 2 znaki

Witam,

bardzo proszę informację jak do diabła mam dostać się do moich odpowiedzi jakie udzieliłem kolegom z forum. Wzyszystko co było do mnie jest. Ale gdzie szukać tego co sam napisałem ?

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Witam,

przepraszam, nie napisałem, że chodzi mi o przywatną korespondencję. Nie chodzi mi o to co napisałem w dyskusjach na forum, chodzi mi o odpowiedzi na Priva.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

przepraszam, nie napisałem, że chodzi mi o przywatną korespondencję. Nie chodzi mi o to co napisałem w dyskusjach na forum, chodzi mi o odpowiedzi na Priva.

skrzynka odbiorcza - skrzynka wiadomości - wysłane ?

tomekk_ czy można zrobić w SB aktywne linki ?

U mnie tak zakładka informuje, że stan folderu wysłane wynosi 0, mam gustowny, kolorowy pasek, legendę co znaczy co i nic więcej. Trzeba to jakoś konfigurować aby zapisane maile tu trafiały ?

Jacek Zieliński

P.S.

Dobra, chyba znalazłem, w profilu przeba było zaznaczyć aby zapisywały się kopie wysłanych wiadomości. Myślę, że to to bo miałem to wyłączone. Zbadam przy najbliższej okazji.

http://temp.tomekk.org/bb.html
zbyt hardcorowe?

bo tak sie zastanawiamy, obecnie jest tymczasowe... notka i info wylecialy...
mi tam pasowaly klasyczne tylko kolory
offtopic i moder moze byc - tip mi tu nie pasuje

notka kompletnie nie potrzebna - info przywroc! czesto tego uzywalem

tomaszu, co sie stalo z prawa kolumna na stronie glownej?

wylaczylem ja bo byla do dupy, tresc portalu byla zajmowana w 1/3 przez jakies pasci z forum, link do forum jest u gory,
z kolei na forum zas ten sam widget

tw bbcode moder, offtopic etc sa domyslne juz dlugo

Powrót