• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hehe, zauważył, ale kulminacja "zamknięć" już dawno minęła:D Dopiero kilka dni temu widziałem zamknięty temat. Nie przejmuj się tym, przynajmniej to zauważasz i po chwili odblokowujesz.

ja zauwazylem to juz dawno
tylko staram sie pilnowac

a co do zamykanych tematow to wlasnie Pawel zamknal "budowanie na ekranie..." ;)

Mi się też na początku zdarzyło :) Staram się uważać i trzymać kurs daleko od panelu administratora :)

Dobra chłopaki, to wszystko wyjaśnia. Jak to tylko Wasza działalność, to nie ma obaw :)

Ostatnio coraz częściej przy próbie wysłania odpowiedzi na PW wyskakuje mi error:

Błędy
Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji

* You have reached your stored private message quota and cannot send any further messages until space has been created.

Też się ktoś z tym boryka?

Zgadza się - da się znieść ten limit 100wiadomości? bo to na kilka dni starcza, a potrzeba tez przechować czasem adresy itp.

Chyba tylko admin może to zrobić, poza tym ta kwestia była poruszana jakiś czas temu, ale odzewu brak.

Możesz sobie zapisać skrzynkę odbiorczą do np. pliku .txt, w dolnej części strony jest taka opcja

Niedostępność forum zaczyna się już robić upierdliwa, że hej...
Wczoraj od popołudnia do późnych godzin wieczornych forum było niedostępne.
Ehhh

Wczoraj od popołudnia do późnych godzin wieczornych forum było niedostępne.

No właśnie, no kiedy jak kiedy ale o takich porach (niedzielne popołudnie) wyłączać forum :blink:?

Hej, hej ty nie dobry Panie wyłączający nam forum, jeśli Pan to czyta, to mam pyt. czy jak już Pan musi to czy nie może Pan tego robić w godzinach od rana do południa - wtedy kiedy jestem w pracy ? (czyt. nie użytkuje...) :>

I jak idą prace nad poprawą stabilności forum? Usuniętych jest kilka rzeczy - np. skrypt zliczający czas na forum, czy dodawanie załączników...

Ale często pojawia się komunikat "The server is busy, Please try again later"

Czy coś się dzieje poza napisem na górze na żółtym tle?

Ta cała zmiana "mechanizmu forum" TO JEDNA WIELKA PORAŻKA...na 10 moich rzadkich wejść-8 jest nietrafionych !!!
Z całym szacunkiem dla Pana,który tego się podjął:Jeśli się nie ma czasu lub kompetencji-nie podejmujemy się zadań,które nas przerastają,a tym bardziej nie obiecujemy ludziom rzeczy,z których i tak wiemy że się nie wywiążemy!
Życzę sukcesów w bajkopisarstwie Administracji!
Z poważaniem: wierny forum(nie adresowi)-użytkownik freedi.

Paweł-a gdzie napisałem,że "forum pada"?...forum to ludzie,a przeciętnego użytkownika nie interesuje moc serwera i inne tylko możliwość wejścia właśnie na forum a z tym są coraz większe problemy...zaprzeczysz?

ale to nie ma nic wspolnego ze zmiana mechanizmu forum...

Ależ owszem, że ma, bo ze zmianą mechanizmu doszło do zmiany serwera. Tak naprawdę nie wiemy czy serwer pada przez złą konfigurację forum czy też przez złe dobranie serwera czy też przez to, że po prostu jest słaby.
Nikt nic nie wie, albo nie chce powiedzieć. Nie ma co ukrywać, że od zmiany jest padaka, kilka razy na dzień potrafi wszystko szlag trafić...albo przez prawie cały dzień nie działać.

Nikt nic nie wie, albo nie chce powiedzieć. Nie ma co ukrywać, że od zmiany jest padaka, kilka razy na dzień potrafi wszystko szlag trafić...albo przez prawie cały dzień nie działać.
Dlatego chyba coraz rzadziej tu zaglądam. Nie analizowałem, ale pewnie nie tylko ja...

Powrót