• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak się już zdjęcie wrzuci i edytuje post nie mogę skasować ani zdjęć ani emotikonów.
W edycji postu zazwyczaj pokazywał się kod zdjęcia a go nie ma tylko jest widoczne zdjęcie nie do skasowania.

Ostatnia edycja:
faktycznie po edycji nie dziala juz miniaturka

podczas edytowania widzimy miniaturke a nie kod
stad moze ten problem

Pisalem, jest blad w skrypcie.
Edycja posta psuje strukture i min. miniatury przestaja dzialac, nie powiekszaja sie.

Edycja psuje ciało posta. Jest to bug w vb5 zgłoszony przez co najmniej dwie osoby.
Czekamy na fix.

Zmiany są koniecznie chociażby ze względu na bezpieczeństwo oprogramowania.

ampli nie wiem czy wróci...

Reputacja była w vb4 tylko wyłączona przeze mnie od lat. Jeśli Wam to bardzo przeszkadza, to jakoś to 'wytnę'

Niestety nie jestem w stanie z vb5 zrobić vb4.
Tam część funkcji była realizowana przed wtyczki osób z community.

Wiadomo że to już nie jest to samo i pewnych rzeczy nie ma sensu na silę wdrażać.
Swoją drogą w cytowanym tekście podczas edycji postu jest wysypany charset (Chrome na PC).

Opcja raportowania postów do obsługi forum:
962a9fe3388f65f90763deb63712b7bc_1616876690.jpg

tak, mozemy to zmienic
nie, nie zmienimy. jak ktos bedzie szukal z pamieci to moze wtedy czegos nie odnalezc
wiec bezpieczniej nie zmieniac

Co sądzicie żeby zmienić link który jest na logo tak aby kierował na forum a nie na 'portal'?
Ludzie głównie korzystają z forum. Portal, w moim rozumieniu, jest tylko dodatkiem. W obecnej sytuacji jest to trochę frustrujące - próbujesz wrócić na główną stronę a tu zamiast forum (jak w większości przypadków) trafiasz na 'portal'.

Panie i Panowie... cieszcie się, że nie są dopuszczeni do Portalu spamerzy rosyjscy.
Taki robią śmietnik na stronie związanej z Car Audio, że krew zalewa.
Pozdr.

Co sądzicie żeby zmienić link który jest na logo tak aby kierował na forum a nie na 'portal'?
Ludzie głównie korzystają z forum. Portal, w moim rozumieniu, jest tylko dodatkiem. W obecnej sytuacji jest to trochę frustrujące - próbujesz wrócić na główną stronę a tu zamiast forum (jak w większości przypadków) trafiasz na 'portal'.

Popieram wniosek kolegi - kiedyś chyba tak z resztą było...

Można już napisać.
Po nowym roku, bliższej daty nie znam - zrobimy test migracji na nowy silnik xenforo.

vB w wersji 5 to jedna wielka porażka, support to jakiś cyrk.
W zasadzie tak im pocisnąłem że oddali mi pieniądze za licencje, tak więc - kupie inny silnik i z migrujemy forum.

Na pewno będzie dużo zmian. To nowy silnik, innego producenta itd.
Bedę informował - pewnie odpalimy jakieś demo na boku.

Szybkie pytanie. Według regulaminu oferty sprzedaży mogą znajdować się w zasadzie wyłącznie w dziale ogłoszenia. Ale wolę spytać:
czy jeśli dawno temu wystawiałem a gotowych konstrukcjach jakiś zestaw to mogę w nim umieścić link do no olx jeśli obecnie postanowiłem ten zestaw już sprzedać? Na olx chciałem zrobić to samo. Podać link do tematu, tam potencjalny kupiec znajdzie dużo informacji.

Powiedziałbym - link na OLX do opisu na forum - OK. Link w wątku z opisem do OLX - NIE OK. Link do OLX i wątku z opisem w wątku "Wypromuj swoją aukcję" - OK ;)

Powrót