• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mikrofon dla "szykoly" :)

• Autor wątku Autor wątku dymit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam, szukam dwoch mikrofonow bezprzewodowych dla szkoly, co myslicie o Gemini UHF-216M ?? Moze jakies inne w tym przedziale cenowym?

---------- Post dodany o 19:18 ---------- Poprzedni post o 19:16 ----------

a moze to 1962702841?

Nie az tak budzetowo :) To szkola i niech placi.
co o tym myslicie? 4-ry 1970240447 ?
Jest jeszcze Reloop RMW-2HH za 650. Ktory najlepszy?

---------- Post dodany o 19:32 ---------- Poprzedni post o 19:32 ----------

A i obowiązkowo muszą być nie mniej niż dwa mikrofony :)

Sęk w tym że aby dostać coś wyraźnie lepszego to szkółka musiałaby rzucić minimum drugie tyle co przewidziałeś. A tak to w tej półce cenowej wszystko to raczej chłam, mniejszy lub większy. Ten co zaproponowałem jest przynajmniej przetestowany i zdaje egzamin.

Dodatkowo szukam jeszcze głośników radiowęzłowych które będą na zewnatrz szkoły. Co polecacie? (przepraszam za glupie pytania, ale w dziedzinie "pro-audio" hehe, nie mam zielonego pojęcia w sprawie sprzętu )

Tubowe tonsile powinny zdać egzamin, aczkolwiek jakość dźwięku z takich ustrojów pozostawia wiele do życzenia. Poza tym, instalacja radiowęzłowa to nie taka prosta sprawa, będzie musiała zając się nią firma, która pewnie sama dobierze komponenty :)

Reelopów zwyczajnie nie znam, a nie sądzę aby pokazały coś wartego dopłacania do nich. Ten zestaw podwójny dość się różni, ale możliwe że to tylko kosmetyka.

Jak mikrofon to tylko Shure ewentualnie audiotechnica ;P innych nie chce jakoś znać ;] Shure to jedyny mikrofon po którego warto sie schylić jak spadnie na podłogę nie jeden muzyk CI to powie. Wszelkiego rodzaju podróbki omijam z daleka ... sprzęgaja..słaba czułość i wogóle lipa... ;P sam mam Shure SM58 "przewodowy klasyk", a jakiś pułap cenowy dla samego mikrofonu ??

Trudno się nie zgodzić, mamy w firmie sm'y które latają od 10ciu lat na scenie i technicznie są jak nowe. Ale czasem z ryżu idzie wyłuskać coś wartego uwagi, może nie tak trwałego ale zdatnego do użytku, zwłaszcza w szkole raz na miesiąc.

innych nie chce jakoś znać

Dużo tracisz ;)

Wiesz ja kupowałem mikrofon dobre 4-5 lat temu :D wiec jeszcze tych nowych wynalazków nie było a jak były to cholernie drogie :]

Powrót