• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mikrofon z AudioTransducers

Przede wszystkim to mikrofon pojemnościowy, a nie elektretowy. O wiele niższy poziom szumów własnych, wyraźnie większa dynamika, mniejsze zniekształcenia. Moim zdaniem ECM i jemu podobne w ogóle nie są miarodajne.

Kotlet nie kotlet, dobrze że chociaż ktoś potrafi znaleźć taki temat i się podpiąć a nie tworzyć dubli.. :) Widoczna jest przynajmniej historia..

Charakterystyki nie da się wyrównać, ciekawe jak oni to zrobili. Chyba że dodają plik kalibracyjny.

Hahaaa, i wszystko jasne. Wczoraj napisałem do nich maila aby udostępnili do wglądu "indywidualną charakterystykę danego egzemplarza" bo tak było napisane w opisie aukcji. I co ? Teraz nie ma o tym ani słowa, za to pojawiło się dokładnie w tym samym miejscu "z wyrównaną charakterystyką częstotliwości"...

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited tylko dlatego się nad nim zastanawiam bo jest chyba najtańszy na rynku...
220zł ? :blink:
Jacek jak chcesz kupić taki dobry mic to w polinku powiedzieli mi kiedyś okł. 300zł za EMM-6 (indywidualna kalibracja, po nr. seryjnym z strony daytona....) Może gdyby było więcej osób chętnych (np. 5 ? ) to by cenna była niższa ?
Trzeba wysłać zapytanie. No i ciekawe kiedy robili ostatnie zamówienie z P-E bo to od tego zależy ile byśmy czekali....

Są jeszcze chętne osoby na taki mic, Dayton EMM-6 ?

Edit: Widzę że teraz w P-E jest ładna cena na ten mic :)

Ostatnia edycja:
Mi rybka, może być part express już jakieś zamówienia były to są doświadczenia z opłatami itp.
Ten c-s to mniejsza firma więc chyba łatwiej byłoby się dogadać co do opcji kosztów przesyłki.

Powrót