Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Tu trzeba raczej podejśc od innej strony,podział na dół wydaje się być OK ale to co na górze się dzieje jest niezbyt cacy.domyslam się że zwrota na piechote robiona i pod efekt.Wspominałem że góra sie wybija i to się niestety zgadza.Mimo wygrzania to jednak powstaje zbyt wielka różnica pomiędzy wooferkiem a kopółką.Sądze że tak jak w przypadku dsk-a tak i tutaj nowa zwrotka może wnieść wiele korzyści.Pewnym półśrodkiem będzie zapewne przytłumienie góry ale ja mam wrażenie że jest ona za nisko przycięta.No ale wolną chwilą zobacze co powie mikrofon.
wlasnie skonczylem montaż... prawej strony
juz teraz nie żałuje w ogóle
naprawde jest to rewelacyjny zestaw (i mysle ze powinien kosztować duuuużo wiecej) jutro zamontuje lewy i dam duuuzo wiecej mocy bo dzisiaj tylko tak na próbe grałem delikatnie (wkoncu juz po północy)
podłączylem cały zestaw gra super
jesli jeszcze dałoby sie go ulepszyc grzebiąc cos przy zwrotce to juz w ogóle... ubmerto daj znac jak cos wymyslisz z tą zwrotką
paczki dalej nie mam
potencjalek: placileś na konto czy za pobraniem?
[ Dodano: 2006-06-09, 17:07 ]
potencjalek: skad jestes jak mozna spytac?
bo mnie juz krew zalewa czekam na te glosniki i nie przyszly mi dzis dalej Jakiegos pecha mam do paczek z allegro ostatnio
zapłacilem w niedziele, ale jak we wtorek popoludniu nie bylo paczki to zadzwoniłem do niego i pytalem czy wyslal to mówił ze jesli placilem w niedziele to dopiero we wtorek bądz w srode wysyła ja jestem z dąbrowa górniczej ale nie wysyla ich priorytetem (troche sobie chyba na paczkach odbija bo 16zł za poczuszke, az moglem zobaczyc za ile tam znaczków bylo)
zadzwoń do niego i go spier$*l porządnie
tak, na wzmacniaczu 60rms na kanal (philips dap6040) ale level na przód do ok 2/3 ustawiony, i zdecydowanie wystarcza
ustawialem wzmacniacz z pół godziny i świszczy mi jeszcze w głowie...
Ja bede musial sobie jakiś wzmacniacz zalatwic bo w radiu mam zaledwie 4x33watt muzycznej. Mysle tak o jakims 2x50w, bede musial cos uzywanego znalezc na allegro.
głosników mivoc nie mam nadal i pewnie już ich miał nie będe Gościu pisze że wina poczty a ja myśle że gościowi brakło głośników i wogóle nie wysłał i teraz się broni.
Będe musiał pewnie kupić hertze dsk lub sinuslive - które z tych są lepsze i jaki wzmacniacz do nich polecacie, oczywiście jakiś tani nowy lub uzywany.
mam numer przesyłki i byłem na poczcie ale nic nie powiedzieli mi, nie idzie nic sie dowiedzieć Gościu mi pisze ze w poniedzialek bedzie cos wiedział
[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane
Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?
[ Dodano: 2006-06-19, 13:47 ]
no i po głośnikach, gościu mi napisał że poczta zgubiła i nie ma już tych głosników więc nie dostane
Dlatego mam pytanie czy głosniki sinuslive SL 160 są dobre, czy lepsze są od hertzów? (w tescie niemieckim wychodza lepiej) Czy ktoś słyszal te sinuslive'y?
UMBERTO jedyne dobre glosniki samochodowe z ktorymi mialem doswiadczenie to peerlessy C165IP + NDT-53 (wiem ze to nie samochodowka ) i jedyne czego brakowalo w tym zestawie to kickbas... co nadrabial resolution 10
a teraz kolega szykuje sobie samochod i poszukuje odpowiednich glosnikow.
jak narazie sa 2 koncepcje:
1. 2 zestawy mivoca (przod i tyl)
2. zestaw vify (dostepny obecnie na allegro)
wszystko bedzie uzupelnione moim ulubionym R10
i teraz sie zastanawiam czy warto brac te mivoci (bo do vify bedzie problem ze zwrotnica :/)
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.