• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mivoc XAW 310 hc

Reakcji
0
Czy skrzynia do auta może mieć kształt litery L .
Jeżeli skrzynia ma mieć
Volumen 50l
Abstimfrequenz fb 30Hz
BR-Kanal** 55 cm2 x 30 cm
Czy muszę dodać tunel BR konkretnie płytę wiórową z której zostanie on wykonany np.3l i o tyle powiększyć l
Czy mam dodać też głośnik np.te 5l
Czyli to by wychodziło 58l
Czy położenie kanału BR ma znaczenie ?
Wygłuszenie z gąbki też trzeba dodawać czy nie ?

Barax napisał:
Czy muszę dodać tunel BR konkretnie płytę wiórową z której zostanie on wykonany np.3l i o tyle powiększyć l
Tak i objętość zajmowaną przez deskę i objętość zajmowaną przez powietrze w tunelu
Barax napisał:
Tak
Czy położenie kanału BR ma znaczenie ?
Nie, pod warunkiem, że nie będzie zasłonięty, ani nie będzie za blisko jakiejś przeszkody

Wygłuszenie z gąbki też trzeba dodawać czy nie ?
Osobiście bym nie dodawał, a później pokombinował jak najlepiej zagra(z wygłuszeniem czy bez). Zainteresowałbym się też wełną owczą, a gąbkę ew. tylko cienką położyć na ścianki

cursor napisał:
Tak i objętość zajmowaną przez deskę i objętość zajmowaną przez powietrze w tunelu
nie - objetosc tunelu program uwzglednia
grubosc scianki musisz jednak dodac

Barax napisał:
nie. tzn tak ale nie az tyle. w glosniku miejsce zajmuje jedynie magnes i ewentualnie stozek membrany
tak wiec bedzie to mniej niz 5l

Powrót