Ja z chęcią bym się pisał na dedykowany do uniampa układ bufora lampowego. Co prawda mam płytki do Pre3 z audiotonu...ale zawsze dedykowany układ zaprojektowany przez irka do irkowego uniampa to chyba lepsza opcja.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No to moje uwagi (tzw. koncert zyczeń), przy których nie będę się upierał:irek napisał:preampow lampowych jest duzo i wszystkie maja takie same schematy wazne zeby uklad nie mial za duzego wzmocnienia bo bedzie szumial no i pojawi sie problem z zakresem regulacji wzmocnienia.
lampy w praktyce mozna juz zasilac z 24v wiec nie potrzebne sa zadne niebezpieczne wysokie napiecia. moge zaprojektowac taki bufor albo preamp lampowy zasilany z napiecia glownego uniampa.
irek napisał:lampy w praktyce mozna juz zasilac z 24v wiec nie potrzebne sa zadne niebezpieczne wysokie napiecia
Nie wszystkie lampy mogą być zasilane tak niskim napięciem. Więcej na ten temat Irek się wypowiada w połowie strony: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8812&postdays=0&postorder=asc&start=1075 , choć nie do końca podzielam jego punkt widzenia.melisław napisał:Więc dlaczego każdy projekt lampowy zasilany jest właśnie wysokimi napięciami? Czemu tego się używa mimo iż pan twierdzi że można inaczej i bezpieczniej?