• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mocowanie cewek do płytki - czym ?

Reakcji
0
Witam,

Czym najlepiej przykleic elementy zwrotnicy do płytki laminatowej ? Klej na goraco bedzie ok ? Czy mocno rozgrzane cewki i kondy nie rozpuszcza go ? Napiszcie, jak to najelepiej zrobic ;)

ten klej bedzie ok ale jak podrapiesz troche plytke w tym miejscu, bo jak kleilem do gladkiej to od drgan czasami puszczalo polaczenie

BikerBo napisał:
Czym najlepiej przykleic elementy zwrotnicy do płytki laminatowej

jak już czepiamy się słownictwa to nie płytki laminatowej tylko laminowanej albo poprostu do laminatu

Ja jestem za opaskami a najlepiej to lutowane do pcb wtedy to nie wygląda jak tymczasowa prowizorka

dobry jest silikon taki zwykly budowlany w tubie a do tego mocowanie paskami zaciskowymi.

0a064838d1389533.jpg

e8008dd7b4ef1163.jpg

przymocować np tak, za pomoca takich tasiemek, jak one sie nazywają??

hehe ja mówie na to tryktyki ale to sa cybanty jednorazowe lub opaski plastikowe do zaciskania kabli :P

Podsumowując najlepiej użyć opasek do zaciskania kabli zwanych jako:

tryktyki
cybanty jednorazowe
takie tasiemki
paski zaciskowe
takie opaski zaciskowe
spinki takie do kabli (plastikowe)

jak zwał tak zwał :) wiemy o co chodzi :mrgreen:

Powrót