czy udało się uruchomić wszystko już? czy coś jeszcze zostało?
Z "grubszych" rzeczy część mikroprocesorowa została (regulacja głośności, wybór charki filtra cyfrowego). Trafko spdif, bo to co mam odmawia współpracy. Po zmianie terminatorów niby przebiegi są ok, nie ma odbić amplituda jest OK a WM nie łapie synchronizacji ? Na trafku z LAN wszystko działa ??? Jak się zdenerwuje to sobie sam to trafko nawinę

Reszta to kosmetyka
no i jeśli już gra...to jak gra?
Słucham

No i jako twórca nie jestem obiektywny
Jeszcze kilka słów o tym co wyszło w czasie uruchamiania:
- na płytce w kradł się jeszcze jeden błąd. DAC się mutował jak spdif łapał synchronizację bo WM8804 wystawiał "1" sygnalizując brak synchronizacji a dla dac-a "1" na wprowadzeniu mute to "normal operation" Musiałem spojrzeć na złą tabelkę w dokumentacji

- chciałem zastosować tanie źródło odniesienia REF195 w układzie czyszczenia zasilania DAC niestety się ono do tej aplikacji nie nadaje (wymaga obciążenia pojemnościowego 47u według noty ale u mnie jeszcze oscylował, w każdym razie warto było spróbować ) Więc jest LT1021.
- WO LME49710 w tym samym układzie zasilania dac się "nie wyrabiały" WM pobiera ponad 50mA dałem AD797 spróbuje poszukać czegoś tańszego. Ewentualnie trzeba by dołożyć dodatkowy booster wspomagający WO.
---------- Post dodany o 14:54 ---------- Poprzedni post o 19:34 ----------
Brzmienie DAC przypadło mi do gustu

po głowie już chodzi mi wersja 2.0

W słuchawkach cisza absolutna. Bez problemu sterowne są słuchawki 32om. Nie ma nawet co porównywać z "dziurką" w lapku.
Tak przymierzam się do części uP i mam drobny problem WM8741 miał do wyboru tylko 2 tryby filtru cyfrowego i jeden przełącznik wystarczył. WM8742 ma ich pięć

i na tym nie koniec bo możliwy jest też wybór stopnia oversampling-u (LOW, MEDIUM, HIGHT) i jak by tego było mało można wybierać spośród 3 rodzajów dither-a a nawet go wyłączyć.