• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Modele głośników 3D

Z tworzeniem filmów instruktażowych to bym się strasznie umęczył :o .
W necie są tutoriale do wspomnianych programów , jeśli ktoś ma jakieś pojęcie i suwmiarkę to powinien sobie poradzić .

Przykładowa obudowa do zamieszczonych wcześniej głośników .

aaa - czyli jednak uprosciles model glosnika :D
mysialem ze zlozyles go tak jak prawdziwy glosnik :p

Nie na temat...
a da sie w SW zaprojektowac wiazania o okreslonej podatnosci dla zawieszen? nigdy w to sie nie zaglebialem

To rysowanie aż takie trudne ? :???: myślałem że wpisujesz tylko dane do parametrów krzywej i samo się rysuje...

Jak front kolumny jest inny niż reszta ścianek lub docelowo maskownica będzie na kolumnie to górną ściankę dał bym z kierunkiem słojów tak jak na bokach kolumny. (tj. odwrotnie niż ty pokazałeś)

Jak by Ci się nudziło, miał byś chęć, czas (nie wiem jak to nazwać ;) ) to zwracam się z prośbą o Vife DX25TG09-04 (http://www.madisoundspeakerstore.com/images/products/dx25tg09/DX25TG09-04-diag.png)

PS. Ja na twoim miejscu jak bym miał już paczkę takich okł. 100szt.. to zainteresował bym się czy nie można na tym zarobić kilka zł w PE lub innej hurtowni głośników.... ;)

- Rysowanie do prostych żeczy nie należy , szczególnie jeśli nie ma się detalu w ręku i nie można zmierzyć tego co się rysuje ;
- to tylko przykład który nie jest wytyczną do budowy czy naśladowania ;
- z tą VIFĄ mogłeś się tydzień temu odezwać to bym macznoł w kilka chwil bo zalegała u mnie , ale niestety już sprzedałem więc trzeba czekać;
- może by można było coś zarobić ale ..... :-)

Seas Excel W15LY001

Ostatnia edycja:
Twój rysunek czy zdobycz sieciowa ?

Mogłeś dołączyć do archiwum note z parametrami .

Powrót