• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Moduł LED 3xFLUX 12V

Takie diody kupisz na allegro.pl , tme.pl ,
Mają one (jeżeli sie nie mylę) po dwie anody i katody ale wystarczy podłączyć po jednej A i K.
Nie wiem czy opłaca ci się robić coś takiego:
Diody 3zł(3szt)
rezystor ok.20gr (1szt)
plus jakiś sensowny plastik żeby to obudować.

diody możesz połączyć szeregowo lub równolegle
na elce jest programik obliczający wartości rezystorów dla poszczególnych diod.

samzi, jeśli masz laminat i wytrawiacz to opłaca się robić ...

części kupisz na www.tme.pl

Jeśli miałbyś kupować specjalnie laminat i wytrawiacz to się nie opłaca :/

A bez tego laminatu i wytrawiacza nie da się tego zrobić :) na czymś innym to umocować

a powiedzcie mi jak te złącza niebieskie się dokładnie nazywają i gdzie można je znałeś tz. kupić :) on mają chyba nazwę Złącza Śrubowe ale szukałem ich na www.tme.pl i w guglach ale nie mogłem znaleźć

samzi praktycznie w każdym elektronicznym powinni mieć, a złącza nazywają się ARK :)

może za dużo pytań zadaje ale dopiero zaczynam się bawić z elektroniką :)
więc powiedzcie mi czy teki układ jak ja pisałem czy tam w ogóle jaki tam kolwiek musi byś umieszczony na specjalnej płytce do niego albo zrobionej z tego laminatu i wytrawiacza czy tam na Płytce Uniwersalnej. Dlaczego np nie morze być umieszczony na tak jak kolega pisał na kawałku MDF czy tam na pleksi 5mm.
nie wiem grzało by się czy dobrego połączenia by nie miało ??

samzi napisał:
Dlaczego np nie morze być umieszczony na tak jak kolega pisał na kawałku MDF czy tam na pleksi 5mm.

Moze, moze byc nawet ez plytki na samych kablach. Jedyna roznica ze bedzie to bardziej składne i profesjonalne jak zrobisz na plytce. Ja np na pajaku robie efekty gitarowe i np 20elementow tak mam ucisniete ze wielkosc celego tego balaganu jest niewiele wieksza od kostki do gry i tez dziala bez problemu.

Przeciez widac sciezki jak przeswitują :D
beztytuukb1.jpg

Powrót