• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Modyfikacja Jamo Studio 180 → STX 3-Way

zeby polink mial taka specifikacje na swojej stronie to bym wszedl

---------- Post dodany o 12:21 ---------- Poprzedni post o 11:56 ----------

ok juz teraz sobie poradze jeszcze raz dzieki za pomoc:) Naprawde porzadne forum:)

nie masz racji dolphin123, 68 to srednica wylotu:)

---------- Post dodany o 12:25 ---------- Poprzedni post o 12:24 ----------

hehe akurat tez przed chwila znalazlem ale dzieki:)

Proszę Cię... Skup się bardziej na poprawnym umieszczeniu głosników, odpowiednim litrażu i poprawnym tunelu a nie na kablach... Wstaw przewód z miedzi beztlenowej i styka.

Robie kopie fx200 i wszystko juz mam zrobione tzn obudowy zwrotnice teraz zostaly mi takie szczegoly jak kable:)

I dalej nie wiesz co masz ;) Na kolumny Ci wyjdzie ze 3 metry, suma sumarum dychę więcej zapłacisz.

A to rób jak uważasz, procab jeszcze wcale nie jest drogi, to po prostu solidny kabel do profesjonalnych zastosowań.

dzieki za rade:) ja mam nieco ograniczony budzet i profesjonalista tez nie jestem wiec moge nawet różnicy nie usłyszec:)

To po cholerę się pytasz o kabel? Skoro i tak kupujesz najtańszy badziew...

Moje pytanie brzmiało czy jest roznica miedzy przewodem miedzianym a przewodem ktory jest tylko pokryty miedzia?

i na to pytanie chcialem poznac odp.. jestem laikiem w tych sprawach..

Jak to koło 2m to nie usłyszysz różnicy i tak :P
Jak połączenie będzie miało już parę metrów to lepiej kupić albo odpowiednio grubszy albo dobrej jakości z miedzi :)

UWAGI MODERATORA
Posprzątałem, dalsze przepychanki słowne będą karane ostrzeżeniem, również dla mnie jako jednej ze stron.

Powrót