• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

moj nowy nabytek - jaki wzmacniacz?

Reakcji
0
wlasnie przyszedl moj nowy nabytek :D:

wyglada jak dla mnie bardzo fajnie, wykonanie takze super, jak podlaczylem zamiast jednej kolumny na arv+arn150, to bas w freair w sumie podobby byl jak z drugiej kolumny z 2Xarn150 :); jaki wzmacniacz byscie do niego polecili?
dobrze by bylo zeby byl 3 kanalowy, bo chcialbym jeszcze glosniki na przeodzie pod ten sam podlaczyc, ten glosnik ma ok 250 w RMS, na przodzie beda glosniki Emphaser ECP26NEO - 150W RMS, dobrze by bylo cos niedrogiego jak cos :), wszystko po 4 Ohmy ;/

do suba kup jeden CP...dobry pomysl
a na przód drugi ..może nie ekonomiczne ale to najlepsze rozwiązanie.

TatoTurbo, To czemu odrazu nie kupić jednego HPB604 ? Przecie nie dość że taniej to wyjdzie to jeszcze mniej motania sie z kablami itp. No chyba że na suba dać HPB1502 to już rozumiem ale po co przepłacać za 2x HPB602 skoro to samo siedzi w środku? :mrgreen:

CP jest świetny do suba,ale przody to nie jego zakres.Przekonłlem się jak podmieniłem mojego pełnoletniego magnata na nie wiele młodszego genesisa...szkoda że nie mogę go zatrzymać,szkoda...

umberto, nieco przesadzasz. CP wiadomo że idealnym wzmacniaczem nie jest i nie ma co cudów od niego oczekiwać na pełnym paśmie ale naprawde daje rade patrząc z perspektywy konkurencji w tym przedziale cenowym.

Moge powiedzieć też że dość często mam możliwość posłuchania jak gra taki sam zestaw DLSa tj C6A w samochodzie znajomego na bardzo porządnym radiu i na poczciwym juniorku 4-300 i powiem szczerze, że u mnie to nie gra tak detalicznie i tak delikatnie ale i pieniądze nie te.

W moim przypadku akurat HPB604 sprawdza sie nawet dobrze, i jak na sprzęt za te pieniądze chyba nie ma konkurencji. Gra czysto, dynamicznie, bez zbytnich podbarwień a nawet scena jako taka sie pojawia no i na dodatek jest dość mocny.

Jak widać CP może zaskoczyć pozytywnie nawet w systemie pełno pasmowym o czym najlepiej świadczyła mina mojego ww. znajomego po odsłuchu, który w świecie audio obraca sie dłużej niż ja żyje. Twierdził a nawet był pewny i ręke dał by sobie uciąć ze to nie ma prawa zagrać, już nawet nie dobrze ale choćby poprawnie. I co? teraz by niesymetryczny był :mrgreen:

Jeździł u mnie pół roku Carpower 604.
Grał z przodem PB CK6 i subem PHD CF10.

I żeby było jasne!

Za 400zł nie ma lepszej nowej 4-ro kanałówki od Carpowera.
Wzmacniacz za te pieniądze powinien jedynie przekazywać wzmocniony dźwięk, bez większych zakłóceń, a Carpower mimo tego, że to robi, to jeszcze jest mocny.

I nie ma go co porwnywać ze wzmacniaczami za 800zł czyli klasa Juniora 4300, bo to po prostu 2 razy droższe wzmacniacze.

Mój Carpower poszedł do kolejnej osoby i była bardzo zdziwiona jak go posłuchała w aucie. Ta osoba tez twierdziła, że wzmacniacz za te pieniądze, czyli kwotę pokroju Buszmenów, Blaupunktów i tego typu dziwactw nie może zagrać.

Podsumowując Carpower wywiązuje się ze swojego zadania znakomicie. A jeżeli mamy mówić o scenie, delikatności dynamice, wierności przekazu, to niestety musimy się przenieść o klasę albo kilka klas wyżej, również z kwotą przeznaczoną na wzmacniacz.

Powrót