• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mój panel

Reakcji
0
Tak sobie pomyslałem: Czy można zbudowac panel do suba, który byłby choc trochę inny od wszystkich?
I wpadłem na to:

Ale bajer sam bym na to niewpadł. Nieobrazisz sie jak tez sobie zrobie cos takiego?

Nie ma sprawy.
Ja swój będę jeszcze malował.

Niestety nie mogę dodać więcej zdjęć...a trochę ich mam.

Nie no przedni pomysł-tylko troche słabo odprowadza ciepło,bo aluminiowy to zawsze połączony z panelem metalowym....ale naprawde niezłe i pewnie łatwiejsze w obróbce<ok>

fajny pomysl ale jest to chyba bardzo pracochlonne i czasochlonne ale naprawde super jzu sam robi wrazenie w ladnie pofornirowanym subie bedzie wygladał nieziemsko

Panel ma solidny radiator i wystarczy on spokojnie dla jednego pocącego sie TDA7294.
Jak widac jest on "wpuszczony" i na zewnątrz wystaje tylko 30 % wysokości jego żeber.
Planuje jeszcze bardziej zmodyfikować jego konstrukcję także pod względem wytrzymałościowym (generalnie pracuje w BR ale wykonanie jak do zamkniętej).
Oczywiście w subie snajduje się ramka z uszczelką dokładnie pasująca do obrysu panela.
Pozdrawiam

Powrót