• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Moja pierwsza konstrukcja do domu

Co do tych mocowań głośników to fakt dałem ciała przez to ze już nie mogłem się doczekać żeby je usłyszeć a pośpiech to zły doradca przez co zapomniałem o tym zupełnie. Teraz mnie to razi i muszę coś z tym zrobić. Myślę że dodam dodatkową płytę na front lub po prostu po wykończeniu przykręcę głośniki tak jak należy.

Panowie czekam na wasze pomysły dotyczące zasilania subwooferów. Pomysł robienia samemu wzmacniacza jest już nie aktualny. Przeglądając internet wpadłem na coś takiego http://www.subwoofery.pl/page20.php. Moja uwagę przykuły dwa wzmacniacze PA 11.1 i PA 15.1. Wiecie może coś na temat tych produktów i ewentualnie który z nich biedzie odpowiedni. Pozdro

Dobrze lklukasz, że wypowiedziałeś się na temat Hypex'ów bo miałem 2.0 na oku na przyszłość. Będę chciał napędzić z membraną bierną Scan Speak 26W4558T00. Ale to dopiero plany więc..

A mieliście kontakt z tym sprzętem co podałem czy warto w to inwestować do drogich nie należy. Znalazłem jeszcze wyroby firmy Monacor tylko że te ceny hmm, chciałbym się zmieścić w 450zł.

Po małej przerwie w pracach przyszedł czas na oklejanie fornir klej wczoraj zakupiony. Kolumny miałem przygotowane wiec przygotowałem formatki z forniru. Obkleiłem już Boki w obu kolumnach jutro dalej będę walczył z tym. Jak będzie trochę czasu to zapodam fotki. pozdro

Witam po przerwie zamieszczam fotki z dalszych prac.

Załączniki

• SNC00026.jpg
    SNC00026.jpg
    90.3 KB · Wyświetleń: 0
  • SNC00007.jpg
    SNC00007.jpg
    88.4 KB · Wyświetleń: 0
  • SNC00037.jpg
    SNC00037.jpg
    89.8 KB · Wyświetleń: 0
Nie na temat...
Żeby było widać jak najmniej krawędzi na których nachodzą na siebie płaty forniru. Przykład: jak położysz najpierw przód a poźniej boki to na przedniej ściance (Najbardziej widocznej) będziesz miał krawędzie łączenia się płatów.

Ostatnia edycja:
W internecie czytałem dużo jak się za to zabrać opinie są różne co do kolejność klejenia i co do stosowanie klejów. Na pewno przody kleimy na samym końcu. Robiłem to pierwszy raz ale wydaje mi się ze najlepiej jak płat dopasowujemy wzdłuż słojów wtedy zaginamy lekko zakładkę i szlifujemy pod kątem ale to tylko moja opinia. Klej jaki używałem to timebond dobrze go się rozprowadza i wiąże dosyć szybko no i śmierdzi jak nie wiem. Dziś będę jeszcze lakierował budy pierwsza warstwa dopiero jak znajdę czas dam fotki. Pozdro

Kolumny wykończone więc przyszedł czas aby pokazać efekty.

Załączniki

• SNC00056.jpg
    SNC00056.jpg
    89.9 KB · Wyświetleń: 0
  • SNC00058.jpg
    SNC00058.jpg
    90.8 KB · Wyświetleń: 0
Powrót